3 tortilla ekmeği
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
3 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 dal fesleğen
2-3 dal Frenk maydanozu
Tortilla ekmeklerinin arasına domates sosunu zeytinyağı ile karıştırıp sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek üst üste dizin. Üçüncü katın üzerine sırasıyla rendelenmiş kaşar peynirini, küp doğradığınız biberleri, dilimlenmiş siyah zeytini ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Üzerini fesleğen ve kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc111781
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2015
1,567 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yufka
100 gr margarin
1 adet yumurta
1 şişe soda
iç malzemesi:
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 tane patates
Bir tutam maydanoz
1 er çay kaşığı tuz karabiber pul biber
1 yemek kaşığı margarin
Yufkanin bir tanesi kucuk firin tepsisinin boyunda kesilir kenarda bekletilir.
Tepsi yaglanir bir yufka kenarlari disariya tasacak sekilde yerlestirilir.
Uc yufka ust uste serilir ortadan ikiye kesilir dort yarim daire elde edilir.
Bir kabin icinde 1 kaşık margarin ile kiyma kavrulur suyunu cekince icine kup kesilmis sogan ilave edilir kavurmaya devam edilir. Kiymanin icine rendelenmis suyu alinmis iki patates, tuz, ince dogranmis maydanoz ve baharat eklenir 5 dakika daha kavrulur sogutulur.
100 gr margarin eritilir soda yumurta eklenir iyice karistirilir. Yarim daire haline getirdigimiz yufkanin uzerine yag soda karisimindan gezdirilir kenarina kiymali harc konur ve rulo sarilir gul sekli verilir. Diger yufkalarda ayni hazirlanirtepsiye yan yana dizilir. Aralarina tepsi boyunca kestigimiz yufkadan kalan parcalar yerlestirilir, sodali harc gezdirilir. Tepsinin kenarindan sarkan yufkalar iceriye katlanir Tepsinin uzerine kesilen yufka yerlestirilir kalan harc uzerine gezdirilir ben iki kasik yogurt ilave ettim 180 c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.