|
Bahçıvan Kebabı |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3657
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
3,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr Kuzu kusbasi
60 gr margarin
150 gr Arpacik soğani
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatli kasigi Tuz
150 gr Çali fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalik biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbasi
2.5 bardak Su
Ön hazirlik olarak arpacik soğanlarini ayiklayip, bütün olarak birakin.
Havucu kaziyin. Iri zar biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin.
Çali fasulyesinin kilçiklarini ayiklayin. Kabagi kaziyin. Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kisimlarini alip, atin. Her üç sebzeyi de, havuçta oldugu gibi, iri zar biçimi dograyin.
Dereotunu yikayip iyice kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Yagin üçte birini oita boy bir tencerede, otta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca arpacik soğani, havuç ve çali fasulyesini ilave edip. ara sira karistirarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalik biber ve kabagi da katip, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi atesten alin.
Kalan yagi, büyük bir tencerede, oita ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.
Domatesi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika daha pisirin.
Tuzunu koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Baharat torbasini ekleyin.
Suyunu ilave edip, bir tasim kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse
pisirme süresini uzatin.
|
Bahçıvan Kebabı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7847
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2006
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuşbaşı et
4 adet orta boy patates
3 adet orta boy soğan
2 adet havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı margarin
maydanoz
karabiber
tuz
Bir tencerede margarini eritip soyulmuş, doğranmış soğan ve etleri kavurun. Et kendi suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Sulandırılmış salçayı ekleyip etlerin üzerini aşacak kadar su koyun. Orta ateşte pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada kuşbaşı doğranmış patatesleri ve havucu hafifçe kızartın. Kebabın pişmesine 15 dakika kala patatesi ve havucu ekleyip karıştırarak kaynatın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin.
ML® Bahçıvan Çöreği için tıklayın
|
KUZU ETLİ BAHÇIVAN KEBABI |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9547
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
3,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kilo kuzu eti,
5 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin,
1 çorba kaşığı domates salçası,
15 adet arpacık soğan,
3 orta boy havuç,
250 gram kereviz,
2 büyük patates,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 demet maydanoz,
2 çay kaşığı tuz.
Eti çok küçük taskebabı şeklinde keseriz. Havuç ve kerevizler de ufak ufak, zar şeklinde doğranır, yıkanır. Hepsi birden tencereye konulur. Salça, iki bardak suda inceltilir, tencereye ilave edilir. Yağ, tuz, karabiber ilave edilerek orta ateşte 45 dakika kaynatılır. Patates, kekik ve maydanoz konulur ve orta ateşte 45 dakika daha kaynatılır. Piştikten sonra ateşten indirilir ve servis tabağına geçirilir.
ML® Bostan Kebabı için tıklayın
|
Bahçıvan Kebabı |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10486
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
2,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1 kg koyun eti (but tarafından),
4 çorba kaşığı margarin,
25 tane arpacık soğanı,
2 büyük havuç,
2 orta boy domates (ya da 1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası),
1 bardak taze iç bezelye (ya da konserve),
1 demet dereotu,
2 bardak su,
yeteri kadar tuz,
1 kırmızıbiber (isteğe göre).
Yapılışı:
Tencereye margarinle kuşbaşı kesilmiş etler konur. Orta ateşte rengi dönünceye kadar arada bir karıştırılarak etler kavrulur. Üstleri kazınmış, halka halka doğranmış havuçlar da ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. Hafif ateşte etler suyunu çekinceye kadar aşağı yukarı bir saat pişirilir. Ara ara karıştırılan etler suyunu çekince kabuğu soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve küçük parçalara bölünmüş domates (veya 1 kahve fincanı suyla eritilmiş domates salçası), kabuğu soyulmuş arpacık soğanı, bir bardak iç bezelye (bezelye konserve ise tencere ateşten indirilmeden beş dakika önce katılır), küçük parçalar halinde doğranmış kırmızıbiber, yeteri kadar tuz katılır. Yemek suyunu çektikçe azar azar sıcak su (2 bardağı geçmemek üzere) katılır ve etler 1-1,5 saat kadar hafif ateşte pirişilir. Etler pişince ince kıyılmış dereotu serpilir, şöyle bir karıştırıldıktan sonra servis tabağına aktarılır ve servis yapılır.
Anadolu'nun bazı bölgelerinde bahçıvan kebabının üzerine iyice ezilmiş yoğurt konuluyorsa da Alpaslan'ın sarayındaki ziyafetlerde ikram edilen ve ünü her tarafa yayılmış olan bahçıvan kebabı yoğurtsuz yenmekteydi.
Ülkemizin bazı bölgelerinde ise bu yemeğe uzunlamasına kesilmiş ve margarinde sote edilmiş patlıcan da katılır.
|
Bahçıvan Kebabı |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc12825
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler 6 Kişilik
750 gr but eti kuşbaşı
4 Adet patates
3 Adet soğan
2 Adet havuç
2 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Tuz,
karabiber
Hazırlanışı
Bir tencerede margarini eritip, doğranmış soğan ve etleri ilave edin.
Soğanlar sararıp, et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Salçayı hafif sulandırıp, ekleyerek 1-2 defa karıştırın.
Etlerin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip, orta hararetli ateşte pişirin.
Patatesleri ve havucu kuşbaşı doğrayıp, yağda hafif kızartın.
Kebabınızın pişmesine 20 dakika kala patatesi ve havucu ekleyip, 1-2 kez karıştırarak kaynatın.
Servis tabağına alıp, üzerine maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
NOT : Patatesler kızartılmadan da yemeğe ekleyebilirsiniz.
Yemeğin suyu az gelirse tekrar sıcak su ilave edebilirsiniz
|
BAHÇEVAN KEBABI |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16044
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
5,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kuzu eti kuşbaşı,
3 soğan,
3 havuç,
3 domates,
250 gr. ayşe kadın fasulye,
1 çay kaşığı un,
2 kabak,
4 çorba kaşığı sadeyağ,
4 dolmalık biber,
yeteri kadar tuz, biber.
2 patates,
Sebzeleri temizleyiniz, soyunuz, soğanları ince dilimler halinde doğ-rayınız. Eti yıkayıp küçük parçalara bölünüz. Sadeyağı bir tavada kızdırınız ve doğranmış etler hafif bir renk alıncaya kadar tavada tutunuz, sonra tavadan alıp ayrı bir tabağa koyunuz.
Soğanları da kavurunuz. Etleri domates ve un ilâvesiyle bir süre daha kavurmayı sürdürünüz. Kavrulduktan sonra da üzerine et suyu ilâvesiyle bir saat süre ile pişmeğe bırakınız. Havuçları kabakları, dolmalık biberleri, fasulyeleri ve patatesleri ayıklayıp doğrayarak kaynayan etlerin üzerine ilâve ediniz.
Sebzeleri kaynayan kebabın üzerine sıra ile yerleştiriniz. Tuzunu koyup bir saat daha kapağını kapatarak orta ısıda pişmeğe bırakınız.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
Gülsün Aymaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc18887
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
750 gr. but eti (kuşbaşı),
2 kaşık yağ,
3 adet iri patates,
2 adet havuç,
2 adet soğan.
Yapılışı:
1- Eti kuşbaşı olarak doğrayınız.
2- Ete doğranmış soğanı, yağı bir tencereye koyunuz.
3- Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya, ette kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
4- Etlerin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edip orta hararetli ateşte pişiriniz.
5- Patatesleri ve havucu kuşbaşı doğrayınız.
6- Yağda hafif kızartınız.
7- Kebabın inmesine 20 dakika kala etleri üzerine koyup, 1-2 defa kaynatınız.
9- Servis tabağına döküp üzerlerine maydanoz serpip servis yapınız.
NOT: Havucda patates gibi yağdan geçirilip veya geçirilmeden önce de ilave edilebilir.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
BoraBora
Aşçı
Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23451
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr. koyun eti
2 soğan
3 domates
2 kaşık yağ
1 bardak su
4 orta büyüklükte top patlıcan
kızartmak için sıvı yağ
2 yeşil biber
tuz
karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alaca şekilde soyun. Ortadan ikiye ayırın. Her patlıcanı çukur gibi oyup tuzlu suya atın. Tuzlu sudan çıkardıktan sonra yağda kızartıp, bir tepsiye yerleştirin. Kuşbaşı kesilmiş etleri tencereye koyun suyunu salıp da çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve yağlı koyup kavurun, domates ve suyu ilave edip pişirin.
Bu etleri patlıcanın içine yerleştirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyip kızgın fırına verin.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
teoman
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc24808
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2008
2,897 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram dana eti veya kuzu eti (kemiksiz)
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet bostan patlıcanı
10 adet çalı fasulye
Yarım bardak ayçiçek yağı
Yeşil nane
Tuz
Karabiber
Etleri ufak ufak doğrayıp tencereye koyun. 20 dakika yağda kavurun. Soğanları doğrayıp katın ve 15 dakika daha kavurun. Çalı fasulyeleri ufak ufak doğrayıp katın. Patlıcanı da ufak ufak doğrayıp katın ve bir kere karıştırın. Tuzunu da katıp ağzını sıkı kapatın. Hafif ateşte 1,5 saat pişirin. Ve naneyi üzerine doğrayın. Karabiberi de ekip sıcak servis yapın.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
Şehzade
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25489
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg koyun eti (kemiksiz)
2 adet havuç
3 adet patates
1/4 su bardağı taze iç bezelye
2 adet soğan
2,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su (sıcak)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Eti küp küp doğrayın ve sebzeleri yıkayın. Soğanı soyup, ince ince doğrayın. Etle birlikte tencereye koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra salça, su, tuz ve karabiberi ilave edip, 15 dakika daha pişirin. Havucu ve patatesleri küp küp doğrayın ve iç bezelyeyle birlikte ete katın. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık olarak yarım saat daha pişirin. Sonra servis yapın.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
diva
Aşçı
Kayıt: 24.02.2009
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc34024
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
3,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram kuzu ya da koyun eti
50 gram dolmalık biber (2 adet)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
300 gram domates (2 orta)
200 gram arpacık soğanı (25 adet)
1 demet dereotu
150 gram çalı fasulyesi
1 1/2 bardak su
200 gram kabak
Tuz
50 gram iç bezelye ya da konserve
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı margarin ile kol ya da kürek tarafından kuşbaşı doğranmış 900 gram kuzu ya da koyun eti koyarak, etler suyunu salıp tekrar çekip de renkleri iyice dönünceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmalı ve kavrulmuş bu etlere 25 adet kadar küçük arpacık soğanı ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve soğanlar hafifçe ölmüş bir hal alıncaya kadar yine arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 10 - 15 dakika daha pişmeye bırakmalıdır.
2 Soğanlar ölünce, bunlara kabukları çıkarılmış küçük doğranmış 3 küçükçe domates, etrafının kılçıkları bıçakla sıyrılmış ve ortalarından ikiye kesilmiş 150 gram Çalı ya da Ayşekadın fasulyesi, halka halka doğranmış 2 adet dolmalık biber, 1 bardak su ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve etler pişmeye yüz tutuncaya kadar aşağı yukarı bir - bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır. (Kuzu eti 1, koyun bir buçuk saat pişirilmelidir).
3 Etler az yumuşaymca, bunlara; üstlerinin yeşili görününceye kadar kazınmış, ortalarından uzunluklarına kadar ikiye kesilmiş çekirdek kısımları hafifçe alınmış ve yarımşar parmak en ve boyunda parçalara doğranmış 200 gram kabak ile 50 gram da iç bezelye ilâve ederek et ve kabaklar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları 40 - 50 dakika daha pişmeye bırakmalı, sonra da bunlara kıyılmış 1 demet dereotu katmalı ve tencereyi ateşten alarak Bahçıvan kebabını tabağa almalı ve servis yapmalıdır. (Konserve bezelye kullanıldığında bezelye ancak et ineceğine yakın ilâve edilmelidir.)
NOT: Kışın yukarıda işaret ettiğimiz malzeme bulunmadığından Bahçıvan kebabını aynı malzemenin konservesini kullanmak suretiyle yapmalıdır. Havuç ve patates kullanmak suretiyle yapılanlar ise ancak bu kebabın benzeri demektir.
|
Bahçıvan Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36615
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg. but
3-4 patates
2-3 havuç
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Kuşbaşı doğranmış et bir tencereye konur. Orta hararetli ateşte etler suyunu çekene kadar kavurma işlemi yapılır. Etlerin üzerine çıkacak kadar su ilave edilip, pişirme işlemine devam edilir. Patatesler ve havuçlar kuşbaşı doğranır, hafifçe kızartılır. Yemek ocaktan alınmadan 15 dakika kadar önce patatesler ve havuçlar ilave edilir. Yemek piştiğinde küçük kıyılmış maydanoz serpiştirilip, servis yapılır.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59450
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2011
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
6 çorba kaşığı tereyağı orta boy domates (kuşbaşı doğranmış)
2 orta boy havuç (kuşbaşı doğranmış)
250 gr arpacdt soğanı (temizlenmiş)
1 su bardağı bezelye içi
200 gr kabak (temizlenmiş, çekirdekleri çıkarılıp kuşbaşı doğranmış)
2 yeşil dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp halka halka doğranmış)
1 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Bir tencerede, orta ateşte, tereyağı kızdırınız. Etleri tencerede pembeleşinceye kadar sote ediniz. Hemen sonra, arpacık soğanlarını da bütün olarak ekleyerek, 15 dakika, soğanlar ölünceye kadar pişiriniz. (Tencerenin kapağının kapalı olmasına dikkat ediniz ve kebabın dibinin tutmaması için, karışımı arasıra karıştırınız.)
Havuçları da tencereye koyup, gene zaman zaman karıştırarak, 1 saat kadar pişiriniz. Sonra, domatesi, dolmalık biberi, et suyunu, karabiberi ve tuzu ekleyip 1/2 saat daha pişiriniz. Kabağı, bezelyeyi ve sarımsağı da koyup, 20-25 dakika daha pişirdikten sonra, dereotunu atıp bir kere karıştırarak ocaktan alınız. Sıcak sıcak servis ediniz.
|
BAHÇIVAN KEBABI |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61837
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2011
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuşbaşı koyun eti
250 gram kavurmalık soğan
250 gram havuç
2 kaşık tereyağı
tuz
biber
3 bardak su
250 gram iç bezelye
Soğan ve et yağda hafif kavrulur, kalın halka halinde kesilmiş, havuç, biber, su ilâve edilir, pişirilir. İndirileceğine yakın tuzlu sıcak suda haşlanmış 250 gr. iç bezelye ve tuz konur, beraber biraz kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Arzu edilirse pişerken, domates suyu ve salçası ve 2 adet yeşil biber ilâve edilir.
|
Bahçıvan Kebabı |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66730
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
2,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gr. kuzu veya koyun eti
4 çorba kaşığı tereyağı
25 adet arpacık soğan
150 gr. çalı fasulyesi
200 gr. kabak
50 gr. iç bezelye veya konserve
2 adet dolmalık biber
2 orta domates
1 demet dereotu
1 bardak su
Tuz
4 çorba kaşığı yağ ile kol veya kürek tarafından kuşbaşı doğranmış et, bir tencereye koyulur. Et suyunu salıp, tekrar çekip rengi iyice dönünceye kadar arada bir karıştırılarak kavrulur. Soyulmuş arpacık soğanlar ilave edilir. Kapak kapatılarak, soğanlar hafifçe diriliğini kaybedene kadar arada bir karıştırarak ortadan az ateşte 10-15 dakika daha pişirilir. Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler kılçığı alınmış, ortadan ikiye kesilmiş taze fasulye, halka halka doğranmış biberler, bir bardak su ile yarım çorba kaşığı tuz katılarak, kapak kapatılır. 1-1,5 saat pişirilir. (Kuzu eti 1, koyun 1,5 saat pişirilmelidir.) Et biraz yumuşayınca, üzeri kazınmış, ortadan uzunlamasına ikiye kesilip çekirdekleri alınmış yarım parmak en ve boyda doğranmış kabaklar ve bezelyeler katılır ve 40-50 dakika pişirilir. Kıyılmış dereotu katılır. Tencere ateşten alınarak, kebap tabağa alınır ve servis yapılır.
|
Bahçevan Kebabı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc74257
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2012
2,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kuzu but kuşbaşı
3 adet domates
2 adet patates
2 adet havuç
30 gr tereyağ
2 adet soğan
1.5 su bardağı su
1'er çay kaşığı tuz karabiber kekik
Havuç, domates ve patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Etleri ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Su, havuç, tuz, patates, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.
|
Bahçıvan Kebabı |
|
Düzağaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc155967
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2021
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg et
200 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
250 gram arpacık soğan (30 adet)
3 adet havuç
2 adet kereviz
2 adet patates
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
Et, havuç ve kerevizi arpacık soğanlarla aynı büyüklükte doğrayın. Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun.
Salçayı 2 bardak suda ezin ve tencereye ilave edin. Üzerine tereyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip 45 dakika orta ateşte pişirin. Ardından doğranmış patatesleri, kekiği ve ayıklanmış maydanozu koyup 15 dakika daha pişirin.
Pişen kebabı sıcak olarak servis edin.
|
Bahçıvan Kebabı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158148
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gram tereyağı
500 gram kuşbaşı eti
3 adet domates
3 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet çarliston biber
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tencerenin içerisinde eritin.
Ardından kuşbaşı doğradığınız etlerinizi ilave edin.
Etler önce suyunu salacaktır ardından tekrar çekinceye kadar ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Etlerin pişmesini beklerken patates, havuç ve domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.
Patates ve domatesleri küp olarak doğrayın.
Havuçları halka şeklinde doğrayın.
Soğanı yarım ay şeklinde biberi ise küp şeklinde doğrayın.
Suyunu çeken ete önce soğanı ardından biberi ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
Ardından doğradığınız diğer sebzeleri tencerenin içerisine atalım.
Baharatları ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Sebzeler ve etler tamamen pişene dek 30 dakika pişirelim.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edelim.
|
|