Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > BAHÇIVAN PİZZA (2 adet - 83,761 defa bakıldı)

BAHÇIVAN PİZZA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BAHÇIVAN PİZZA

eylül35
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc25822
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008
2,505 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur Malzemesi:
1 kilo un
Az maya
Aldığı kadar su
Tuz
İçi İçin;
500 gram taze fasulye,
2 adet havuç
2 adet patlıcan
5 adet yeşil soğan
1 bardak ay çiçek yağı,
Tuz
2 kaşık salça.

Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve 45 dakika mayalansın. Küçük küçük birer pizzalık bölün veya bir fırın tepsisine bölün ve altını yağlayıp hamuru yayın.
Salçayı sos yapın ve hamura sürün. Fasulyeleri, havucu, patlıcanı ve soğanları ince ince kıyın. Beraber yağda kavurarak pişirin ve hamurun üstüne serin. Aralarına salam da kullanabilirsiniz. En üste de rendelenmiş kaşarı döşeyip fırına verirsiniz. 20 dakika sonra hazırdır.

Not: Sebzelere bezelye de ilave yapabilirsiniz.


Bahçıvan Pizza

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97164
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2014
1,980 defa indirildi / yazdırıldı




1 ölçü pizza hamuru
1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
5-6 dilim zeytin
3 ince dilim domates
10 ince dilim pırasa
8 dilim közlenmiş çuşka biberi
1 enginar göbeği
60 g mozzarella
3 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik

Domatesleri yıkayınız soyunuz, dilimleyiniz.
Biberleri közleyerek ayıklayıp doğrayınız.
Bezelyeyi ayıklayıp haşlayınız.
Pırasaları haşlayıp doğrayınız.
Gereçleri ayrı kaplar içerisinde tezgaha getiriniz.
Sosu hazırlayınız. Sosunu kullanmadan önce soğutunuz.
Eğer dondurmuş olduğunuz hamuru kullanacaksanız, bir gece önceden buzdolabına alınız. Pizza yapımından 1 saat öncede ılık odaya alınız.
Yeniden hamur hazırlayacaksanız 1. öğrenme faaliyetinde almış olduğunuz bilgilerinizi hatırlayarak uygulayınız.
Hamur bir ölçü dondurulduysa kullanmadan 1-2 saat önce hamuru çözdürmek üzere dondurucudan ılık ortama çıkarınız
Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ediniz.
Hamuru tezgahta 2-3 mm incelikte açınız.
Pizza kalıbına yayınız.
Üzerine sosunu sürünüz, kekik serpiniz.
Sebzeleri üzerine yerleştiriniz.
Mozzarellayı üzerine serpiniz.
Ortasına zeytin yerleştirilmiş enginar göbeğini pizzanın ortasına koyunuz.
Pizza kalıbını önceden yağlayınız.
Sosu hamurun üzerine iyice yayınız.
Sebzeleri sosun üzerine düzgün aralıklarla yerleştiriniz.
Mozzarella peynirini rendeleyerek kullanınız.
Üzerine tuz, karabiber serperek yağ gezdirmeyi unutmayınız.
Pizza fırınında 230 ºC’de 20 dakika pişirilir.
Eğer pizza fırınında pişirmiyorsanız süreye ve ısıya dikkat ediniz.
Servise almadan önce üzerine taze kekik serpiniz.
Sıcak olarak servis yapınız, ikinci kez ısıtılmamasına dikkat ediniz.
Sos, ketçap, mayonezle servis yapınız.






BAHÇIVAN PİZZA Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet BAHÇIVAN PİZZA 83,761 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort