|
İç Bakla Mücveri |
|
Ersun
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc100635
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo iç bakla haşlanmış ve kabukları soyulmuş
2 iri soğan, çok ufak doğranmış
4 iri diş sarımsak
4 tepeleme kaşık taze kişniş, ince doğranmış (Kurusu kullanılacaksa 2 kaşık çekilmiş
2 tatlı kaşığı toz kimyon
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tepeleme çay kaşığı acı pul biber
2 yemek kaşığı su, bulamak için haşhaş ya da susam (Gerekli değilse de çok lezzet katıyor)
Kızartmak için zeytinyağı
Baklaları öğütücüye diğer malzemelerle birlikte koyun. (Sarımsak önceden dövülse iyi olur) Hepsini fasılalı olarak bir macun haline gelinceye kadar öğütün. Pütürlü olması mücverlerin yağ içinde dağılmasına yol açar. Macununu en az 5 dakika dinlendirin. Macun haline gelmiş bakladan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bunları az yassılaştırdıktan sonra (çapı beş santimi bulabilir) her birini susam ya da haşhaş tohumuna bulayın, 10-15 dakika beklettikten sonra kızgın derin yağa yavaşça ve tek tek indirin. (Yağın kızdığı, içine atılan ekmek parçasının bir dakika içinde kızarması ile anlaşılır.) Mücverleri 2-3 dakika, yüzeyleri iyice pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaranları bir kağıt peçete üzerine çıkarın ve herhangi bir salata ile servis edin.
|
Bakla Mücveri |
|
Adana'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Seyhan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc47069
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
10-15 dal maydanoz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Kuru baklanın üzerini aşacak kadar su konur, kapak kapatılır, 2 gün kadar bekletilir. Sonra haşlamadan robottan geçirilir. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır. Malzemeden köfte gibi şekiller yapılır. Kızdırılmış yağda kızartılır.
|
|