Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Tarifleri > Bakla Tava (2 adet - 125,893 defa bakıldı)

Bakla Tava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BAKLA TAVA

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73078
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,236 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze bakla
500 gr kıyma
600 gr taze sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 çorba kaşığı domates salça
1/2 çorba kaşığı biber salça
Margarin
Yuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Kıymayı, margarin yağında ince kıydığımız kuru soğanlar ile birlikte kavuralım.
Domates ve biber salçalarını ilave edip, yeterince tuzunu, karabiberini ve kırmızıbiberini ekleyerek bir miktar su ilavesi ile birlikte kıymayı pişirelim.
Baklaları ayıklayıp, 4-5 cm boyunda keselim.
Taze sarımsakların beyaz kısımlarını ayıklayıp, baklalarla aynı boyda keselim.
Pişirdiğimiz kıymanın içine önce baklaları, 15-20 dakika sonra da sarımsakları ilave edip, birlikte pişirelim.

Not: Pirinç veya bulgur pilavı ile birlikte yendiği gibi, bazı yörelerde de kuşbaşı et ve nohut ilavesi ile pişirilebilir.


Bakla Tava

değirmenci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc27500
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008
2,677 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 bardak kuru bakla
3/4 bardak zeytinyağı (1 bardaktan az)
2 soğan
1 çay kaşığı şeker
1 limon
1 avuç maydanoz yaprağı
8-10 zeytin
Tuz

Yapılışı:
Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır. İnce doğranmış soğan, zeytinyağında hafif kavrulur. Süzülmüş bakla, şeker, tuz ve 3-4 bardak su konup pişirilir. Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Çukur bir tabağa alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir.






Bakla Tava Tarifleri Barbunya Tarifleri



(2 adet Bakla Tava 125,893 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort