Kısa URL: https://ml.md/lc12823
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2007
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
Kullanılan Malzemeler : 1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı bezelye
1 adet soğan
1 adet havuç
yarım demet maydonoz
1 adet yeşil biber
1 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı ve un
1 adet et suyu tablet
yeterince su
Tarifi : Yağ ve un dışında kalan diğer tüm malzemeler bir tencerede haşlanıp iyice pişirilir. Süzgeçten ya da blendırdan geçirdiğiniz sebzeleri başka bir tencerede yağ ve unla karıştırın. Tencereye salça ve su ilave edip 10 dk. kadar pişirin. Baharatları ve kıyılmış maydonozu ekleyip pişmeye bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc70053
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011
3,244 defa indirildi / yazdırıldı
1 Adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
6 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
Bir tutam tuz
Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağını pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine sıcal suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Haşlanmış fasulye, mercimek ve nohutları ilave edin ve 10 dakika kaynatın, içine ince kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırarak sıcak servis yapın.