|
|
Baklalı Yahni |
|
meraklı meloş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc64242
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2011
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gr. taze bakla
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
2 diş sarımsak
4 adet domates
1 adet soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz
Etleri yağda kızartıp kenara alın. Tavadaki yağa halka doğranmış havuç, kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Karışımı tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, defne yaprağı, su ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra doğranmış baklayı tencereye ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
|
Baklalı Kuzu Yahnisi |
|
alizem
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc31337
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kuzu pirzolası (ya da kemikli parça kuzu eti; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
30 g yağsız pastırma (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
1 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sirke
300 g taze iç bakla
bir tutam tuz
Pirzolaların (ya da kuzu eti parçalarının) üstüne karabiberi serpip, bir kenara bırakın. Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca pirzolaları koyup.her iki yanlarını 1'er dakika kızartın. Sonra delikli spatulayla bir-tabağa çıkarın.
Tavaya pastırma şeritleri ve soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1 dakika daha pişirin.
Pirzolaları tavadaki karışrmın üstüne koyup, domatesler, fesleğen, sirke, içbaklalar ve tuzu ekleyerek, tıkırdamaya bırakın. Tıkırdamaya başlayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, baklalı kuzu yahnisini, pirzolalar yumuşayıncaya (ama aşırı yumuşamamalıdırlar) kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin.
Tavayı ateşten alıp, baklalı kuzu yahnisini 4 tabağa bölüştürerek servis yapın.
|
|
Baklalı Kuzu Yahnisi Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|