|
|
Baklalı Makarna Salatası |
|
doktorcum
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc30071
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
500 g makarna
300 g taze iç bakla
2 diş sarımsak (soyulmuş)
4 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
4 kiraz domates (her biri 4'e bölünmüş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
Bir tencereye 4 litre (yaklaşık 16 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 tatlı kaşığını ve makarnaları ekleyip, makarnalar yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 5 dakika) haşlayın.
Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın. Sonra yeniden suyunu süzdürüp, bir salata kâsesine aktarın. Bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca iç baklaları ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar (8-10 dakika) haşlayın (donmuş bakla kullanıyorsanız, yalnızca 4 çorba kaşığı suda 5 dakika haşlamanız yeterlidir). Tencereyi ateşten alıp, baklaları bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın.
Doğranmış domatesler, sarımsak, sirke, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. İç baklalar, taze soğanlar, kiraz domates dilimleri, zeytinyağı ve domates - sarımsak . püresini, kâsedeki makarnaların üstüne boşaltıp, iyice karıştırdıktan sonra, bekletmeden servis yapın.
|
Baklalı Makarna Salatası |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75696
Gönderme Tarihi: 13.May.2012
2,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna
Yeteri kadar su
250 gr. bakla
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kiraz domates
2 adet haşlanmış yumurta Üzerine:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kalıp buz
Baklayı temizleyip verev olarak doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra kararmasını önlemek için buz katılmış suya koyup beş dakika bekletin ve süzün. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzüp servis tabağına alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp baklayı sote edin. Kiraz domates ve yumurtaları dörde bölün. Bakla ve domatesi makarnaya ekleyip harmanlayın. Yumurtaları salatanın üzerine yerleştirin. Zeytinyağı ve tuz ekleyin.
|
|
Baklalı Makarna Salatası Tarifleri Salatalar
|
|