|
TAZE İÇ BAKLALI PİRİNÇ PİLAVI |
|
eminem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc20818
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008
2,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
250 gr. taze iç bakla
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye 5 su bardağı su, tuz ve yağ koyup kaynatınız. Doğranmış baklaları içine koyup pişiriniz. Yumuşamasına yakın pirinci ilave ediniz. Pişirip demlendiriniz.
|
Baklalı Pirinç Pilavı |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc64054
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
2,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
250 gr. bakla
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Tuz
2.5 su bardağı su
Pirinci ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklayı yarım santim büyüklüğünde doğrayın. Doğranmış soğanı, üç çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine baklayı ekleyip soteleyin. Pirinci kalan zeytinyağında kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekince baklayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
|
Baklalı Pilav |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc13146
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007
2,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı taze iç bakla
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
TARİF
Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın
Fotoğraf "nuran nur" tarafından gönderildi. 15.05.2019
|
Baklalı Pilav |
|
adem elması
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68841
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
2,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr bakla
250 gr pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
½ demet dereotu
İç baklaları ayıklayın,yıkayın.Pirincinizi 20 dk ılık suda bekletin.Baklaları 3 dk kadar sıcak suda haşlayın(azıcık diri kalabilir)İnce yemeklik doğradığınız soğanı teflon tencerenize alın,yağınızı yakmadan soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Pirincinizi ekleyip kavurmaya devam edin.1,5 ölçü sıcak suyu ekleyip,tuzunu ayarlayın,pişmeye bırakın.Pilavınız alasulu iken haşlanmış baklaları ekleyin.Pilavın suyunu tam çektirin. Tencerenizi beze sararak 15-20 dk dinlendirin.Ilınan pilavınızı ince kıyılmış dereotu ile karıştırıp, servis yapın.
|
Baklalı Pilav |
|
saydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68331
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011
2,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bakla
3 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı su
Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin. Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin. Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin. Yanında haşlanmış et ile servis yapın.
|
Baklalı Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99702
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
100 gr kuru iç bakla
100 gr bezelye
yarım demet dereotu
150 gr margarin
Pirinci ılık suda yarım saat bekletin ve yıkayın baklayı tuzlu suda haşlayın kızdırılmış yağda pirinçleri kavurup suyunu ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin pişince bakla bezelye kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Bir süre demlendirin.
|
|