|
Baklava Şerbeti |
|
mikado
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133166
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2018
888 defa indirildi / yazdırıldı
|
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
50 gr. glikoz
1 adet limon
Şeker, glikoz, su ve limon suyu ile şerbeti kaynatın.
Baklava sıcakken sıcak şerbeti üzerine dökün.
Dinlendikten sonra servis yapın.
|
Tatlı Şerbeti |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156210
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
514 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Suyu ve şekeri tencereye alın.
Orta hararetli ısıda, şeker eriyene kadar karıştırın.
Kaynamaya bırakın.
Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
Bir müddet daha kaynatın.
Şerbetiniz hazır.
Not: Tatlı şerbetinin en önemli püf noktası kaynatma süresidir. Hazırlayacağınız tatlı hiçbir surette, 20 dakikadan fazla kaynatmamalısınız. Ortalama olarak, 10 ile 20 dakika arasında kaynatılırsa mükemmel bir kıvamda olur. Evinizde limon yoksa limon tuzu kullanabilirsiniz. Şerbetinizden bir damla parmağınıza aldığınızda dağılmıyorsa olmuş demektir.
|
Baklava Şerbeti |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156204
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Tencere ocağa konur.
Bir tepsi baklava için 4’er su bardağı su ve şeker hazırlanır.
Oda sıcaklığındaki su ve şeker tencereye aktarılır.
Bu karışım şeker eriyene kadar, tahta kaşıkla karıştırılır.
Ocak, orta hararette olmalıdır.
Şerbet kaynayınca ocağın altı kısılır.
Kıvam alıncaya kadar, 35 dakika kaynatılır.
Ocaktan alınmadan hemen önce, 4-5 damla limon suyu dökülür.
Not: Şeker suda eridikten sonra, yaklaşık 35 dakika kaynatılması gerekir. Kıvam alması bu şekilde sağlanır. Bu süre ateşin harına ve malzeme oranına gör değişir. Baklava şerbeti kıvamı, kaşık testi ile anlaşılır. Kaşığa biraz baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür. Dökülürken kaşıktan kesik kesil değil, ip gibi aralıksız akması gerekir. Böyle akıyorsa şerbetiniz olmuş demektir.
|
Tatlı Şurubu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167155
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Önce şekerle suyu koyun, kaynasın. Kaynadıktan sonra yarım limon sıkın. 1 dakika öyle kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Not: Tatlı soğuk şurup sıcak olacak şekilde tatlının üzerine şerbeti gezdirin.
|
Baklava Şerbeti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177723
Gönderme Tarihi: 12.May.2024
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı limon suyu
4 bardak şeker ve 4 bardak suyu tencereye dökün.
Şeker eriyinceye kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Orta ateşte kaynatın.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kıvama gelene kadar 20-30 dakika kaynatın.
Ocaktan almadan önce yarım çay bardağı limon suyu ekleyin.
Tatlı sıcakken soğuyan şerbeti üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.
Not: Şekerpare gibi kurabiyeyi andıran şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Ancak baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir. Kaşığa biraz baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür. Şerbet kesik değil, aralıksız akıyorsa kıvamında olmuş demektedir.
|
|