|
Balın Faydaları |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171754
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2023
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bal enerji verir: Bal çok kısa bir sürede ve etkili bir şekilde enerji düzeyini arttırabilir.
Bunun için vücudun ihtiyaç duyduğu doğal şeker, kalori ve enerjiyi bol miktarda içermektedir. Yorgunlukla savaşır.
Şekerli tadından dolayı kilo yapmasından endişe etmeden günde bir çorba kaşığı bal tüketmenizde fayda var.
Kas yorgunluklarını giderir: Atletler genelde performanslarını belirli bir düzeyde tutmak için balın faydalarından yararlanırlar. Bal, kas yorgunluklarını etkileyici bir şekilde giderebilir. Mükemmel kombinasyonu sayesinde sporcuların dayanıklılığını arttırır ve sürekli enerji sağlar.
Kan şekerini düzenler: Bal, tatlı bir besin kaynağıdır ama diyabet hastalarını ciddi anlamda etkilemez. Balın içerdiği fruktoz ve glikoz kombinasyonu nedeniyle kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. İleri derecede diyabet hastası olmayanların günlük bir şeker kaşığı bal tüketmelerinin faydalı olduğunu söyleyebiliriz.
Öksürüğe faydalıdır: Birçok araştırma farklı nedenlerden kaynaklanan öksürüğe balın çok iyi geldiğini ortaya koymuştur. Bunun yanında boğaz enfeksiyonlarını giderir ve öksürüğün şiddetini azaltır.
Öksürük sorunu ile daha etkili mücadele etmek için bala birkaç çay kaşığı limon ekleyebilirsiniz.
Yaraları iyileştirir: Doğal bal; antiseptiktir,antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikler yaraların temizlenmesine ve kesiklerin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Bunun dışında bal yaraların ve kesiklerin neden olduğu ağrıları giderebilir veya hafifletir.
Uykusuzluğu giderir: Uyku sorunu olanlar için bal mükemmel bir çözüm olabilir. Bunun için yatmadan önce bir yemek kaşığı yemek faydalı olabilir. Alternatif olarak bir bardak süte bal karıştırılarak içilebilir.
Kilo vermeye yardımcı olur: Bal mineral, vitamin ve amino asitler içerir. Tüm bu maddeler kiloyu korumaya yardımcı olur ve obeziteyi önler. Sabah aç karına bir bardak suya bir şeker kaşığı bal ve limon karıştırın. Bu uygulama hem kilo vermenize yardımcı olacaktır hem de metabolizmanın daha hızlı ve enerjik bir şekilde güne başlamasına yardımcı olacaktır.
Bunun yanında bu uygulama ayrıca karaciğeri toksinlerden temizler.
Sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır: Bal, tüm sindirim sistemi için etkili bir antimikrobiyal ajandır. Balın içinde bulunan enzim (glikoz oksidaz), gastrit tedavisinde yarar sağlamaktadır.
Saç sağlığını korur: Yıpranmış, kuru görünümlü saçlar için bal harika bir çözüm olabilir. Ayrıca kafa derisinde meydana gelen kaşıntı ve pullanmalardan, kış aylarındaki deri dökülmelerinden kurtarabilir.
|
BAL |
|
mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc28487
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
1,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
Enerji kaynağıdır. Çok çabuk kana karışır; bu sebeple hemen enerjiye dönüşerek, kuvvetlendirir. Ayrıca oğulotunda bulunan çok sayıda mineral (doğal olarak topraktan alınan maddeler) beslenmemizde önemli bir yertutar. Bu arada bir çok zararlı bakterinin büyümesini önlerim; vücuttaki yaraların iyileşmesinde de son derece etkilidir.
|
BAL |
|
depresif
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc8352
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2006
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çok şifalı ve besleyici bir maddedir. Balda, her çeşit mikrobun üremesini önleyen maddeler vardır. Damarları genişletici ve tansiyonu düşürücü etkilerinin yanında karaciğerin dostudur.
|
BAL |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc6166
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2006
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şeker, furugtoz ve glikoz içeren bal doğal bir tatlıdır. Ayrıca antibiyotik özelliği ile mikroplara karşı güçlü bir dezenfektandır. Vitamin, mineral ve protein kaynağı olan balın yapısındaki meyve asitleri cildi arındırıyor, azot ve glüsit gibi maddeler nemlendirici özellikler içerip cildin nem dengesini düzenler. Oligo elementler ise hücreleri yeniler. Manganez, magnezyum, kalsyim ve silisyum gibi minareller ise ciddi pürüzsüz bir güzelliğe kavuşturur.
|
Bal |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc1568
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2006
2,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bal, arı ve çiçeğin müşterek meydana getirdiği kıymetli bir besindir. Bir arı, yarım kilo bal için çiçeklere 37000 kere gidip gelir. Bir günde kendi ağırlığının 10 misli nektar taşır. Balda çeşitli vitamin, mineral madde ve protein bulunur.
|
Bal |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc799
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2006
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cenabı Allah Kuranı Kerimde mealen, Rabbin bal arısına da şöyle ilham etti. Dağlardan ağaçlardan ve insanların kuracakları çardaklardan göz göz evler edin. Sonra meyvelerin hepsinden ye de rabbinin müyesser kıldığı yollara koy içlerinden renkleri muhtelif bir içecek çıkarki ondan insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz ki bunda tefekkür eden bir kavim için elbette bir ibret vardır, buyurmuştur. (Sure-i Nahl, 68-69)
Bal eski çağlardan itibaren kuvvetlendirici, tedavi edici ve tatlandırıcı olarak kullanıla gelmiştir. Nitekim Hipokrat balın kesiklere, çıbanlara, apselere, yanıklara iyi geldiğini söylemiştir. Balın bazı faydalar; Bal soğuk suyla karıştırılıp içilirse ishali durdurur. Sıcak suyla karıştırılıp içilirse kabızlığı giderir. Bal sıcak içildiği zaman 20 dakikada kana karışır, kanı temizler, vucuda enerji verir. İhtiva ettiği serbesr şekerden dolayı beynin çaılşmasını kolaylaştırır. Beslenmeden doğan bazı eksikliklerde, kemik hastalıklarının tedavisinde çok faydalıdır. Soğuktan meydana gelen bütün hastalıklarda şifadır. Altını ıslatan çocukların 1-2 ay bal yemeleri faydalıdır. Çocuklarda, kusma, öksürük, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyuyla karıştırılıp içilirse, tedavi eder. Bal sabah, akşam devamlı yenilirse, sarılığı kısa zamanda tedavi eder. Bir miktar tuzla karıştırılıp alınmaya devam edilirse balgamı söktürür. Bal karın ağrılarını keser. Mideye ferahlık verir Mide ve bağırsak yaralarını iyileştirir.
|
Bal |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc692
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2005
2,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabi bal hayati önem taşıyan maddeler ihtiva eder ve vücut için çok mühimdir. Balda glikozi nişasta, mineraller ve protein vardır. Bal kanın çoğalmasına ve kemiklerin gelişmesine yarar, kalbe faydalı etkisi vardır. Bal normal olarak duru ve akıcı olmalıdır, zamanla fazla durunca şekerlenebilir. Şekerlenen balı yeniden sıvı hale getirmek isterseniz, kavanozu ile birlikte orta sıcaklıktaki suya batırın. Balı kapalı bir kavanozda ve oda ısısında bulundurun.
|
|