|
Balık Böreği (Hazır Yufka) |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc13189
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007
4,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Balık Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158868
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021
433 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
1 adet soğan
2 adet çarliston ya da sivri biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet küçük domates
2 diş sarımsak
1 adet mezgit ya da fener fileto (beyaz etli ve az kılçıklı herhangi bir balık da olabilir)
1-2 çorba kaşığı soya sosu
Pul biber
Karabiber
Kekik
Nane
Servis için:
Soya sosu
Soğanı incecik doğrayın. Zeytinyağı ile tavaya alıp, kavurun. Üzerine küçük doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış sarımsağı katın. Kavurma işlemi devam ederken, üzerine küçük doğranmış balığı ekleyin. Biraz tereyağı katın. En son üzerine küp doğradığınız domatesi ve baharatlarla, tuzu ilave edin. Malzeme özleşince soya sosunu ekleyin. Bu arada yufkaları üçgen biçiminde kesin. Bir kenarına balıklı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Çok az zeytinyağı eklenmiş yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartıp, sıcak servis yapın.
|
Balık Böreği |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180947
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2024
22 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
400 gram beyaz etli balık (mezgit, levrek veya somon)
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı ve susam
Balığı haşlayıp kılçıklarından ayıklayın. Küçük parçalara ayırıp bir kenara alın.
Tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Balığı ekleyip baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Karışımı birkaç dakika soteleyip soğumaya bırakın.
Bir yufkayı tezgaha serin ve sütle karıştırılmış zeytinyağı karışımıyla ıslatın. Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın.
Yufkayı üçgen şekilde kesin. Her bir parçanın geniş kenarına balık harcını koyup sigara böreği gibi sarın.
Börekleri fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
|
|