1 adet yufka
1 adet soğan
2 adet çarliston ya da sivri biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet küçük domates
2 diş sarımsak
1 adet mezgit ya da fener fileto (beyaz etli ve az kılçıklı herhangi bir balık da olabilir)
1-2 çorba kaşığı soya sosu
Pul biber
Karabiber
Kekik
Nane
Servis için:
Soya sosu
Soğanı incecik doğrayın. Zeytinyağı ile tavaya alıp, kavurun. Üzerine küçük doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış sarımsağı katın. Kavurma işlemi devam ederken, üzerine küçük doğranmış balığı ekleyin. Biraz tereyağı katın. En son üzerine küp doğradığınız domatesi ve baharatlarla, tuzu ilave edin. Malzeme özleşince soya sosunu ekleyin. Bu arada yufkaları üçgen biçiminde kesin. Bir kenarına balıklı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Çok az zeytinyağı eklenmiş yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartıp, sıcak servis yapın.
|