|
Balık Çorbası (Balık Suyundan) |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1172
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
3,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak haşlama balık suyu
1 havuç
5- 6 dal kereviz veya maydanoz
1 çay kaşığı tane karabiber
2 diş sarımsak
2 kaşık yağ
Yarım su bardağı pirinç
1-2 limon suyu
2 yumurta sarısı
Defne yaprağı
Tuz
Kırmızı biber
Balık Suyunun Çıkarılması:
Balık temizlenir, yıkanır. Sıcak su ile ateşe konur, kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan tane karabiber, maydanoz sapları, defne yaprağı konup, iyice kaynatılır. Süzülür. Balık eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.
1- Havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır. Yağla pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.
2- Yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır. Tuz atılır.
ML® Balık Çorbası için tıklayın
|
Balık Çorbası (Balık Suyundan) |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9873
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gr. balık suyu (8 bardak)
65 gr. un
gr. zeytinyağı (3/4 kahve fincanı)
3 yumurta sarısı
1 limon
1 kahve fincanı su
Tuz
Bir tencereye, 3/4 kahve fincanı zeytinyağı ve 1/4 kahve fincanı un konur, 2 dakika kavrulur. 8 bardak balık suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ilâve edilir. 10 dakika kaynatılır. Küçük bir kaba 3 yumurta sarısı; 1 büyük limon suyu ve 1 kahve fincanı su konarak tel veya çatalla 2 dakika kadar dövülür kaynayan çorbaya katılarak 1 dakika daha ateşte bırakılmalıdır.
ML® Uskumru Çorbası için tıklayın
ML® Uskumru Çorbası (görsel)
|
Balık Çorbası (Balık Suyundan) |
|
imran
Yamak
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 9
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13627
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
2,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 lt (8 bardak) balik suyu
1 orta boy soğan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasigi tuz 1 kahve fincani pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasigi un
2 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu
1-Sebzeleri ayiklayip nohut büyüklügünde dograyin. Yikanmis pirinçle beraber üzerini geçecek kadar suyla atese koyun.
2-Sebzeler ve pirinç yumusadigi zaman balik suyu ve tuz katin.
3-Bir kapta un, yumurta sarisi, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çirpin. Kaynamakta olan çorbaya karistirin, 1-2 dakika sonra atesten indirin.
|
Balık Çorbası (Balık Suyundan) |
|
organik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc47134
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak soğuk balık suyu
3 yumurta
1 limonun suyu
1,5 fincan un
1 küçük havuç
Tuz
3 bardak soğuk balık suyu tenceredeki unun üzerine çok ince akıtılır ve tahta bir kaşıkla acele, acele karıştırılır. Havuçta küçük, küçük doğranır ve balıkla beraber olarak karıştırılmış tencereye atılır. Tuz da konarak kaynatmağa başlanır.
Bu arada, 3 yumurta sarısı ile bir limon suyu başka bir kapta çarpılır. Tencerede kaynayan balık suyundan da 3 çorba kaşığı kadar alınarak bu kaptaki yumurta ve limonla beraber tekrar çarpılır. Bu terbiye, kaynamakta olan tencereye dökülürken tekrar karıştırılır. Tadına bakılarak pişmişse ateşten indirilir.
|
|