4 Sazan (Yayın ya da Alabalık da olabilir)
Kırmızı biber
Bol soğan
Kırmızı acı biber
Balıklar temizlenir, pulları ayıklanır, sazan balığı 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir. Sazan balığından kestiğimiz dilimleri bir kenara ayırırız. Kalan balıkları soğuk suda, ince kestiğimiz soğanlarla ve biberle birlikte iyice pişiririz. Ardından balıkların etleri ayıklanır ve püre haline getirilir.
İnce bir süzgeçten geçirilerek tekrar piştiği suya konulur. Bir başka kapta yağda soğan kızartılır. Soğanlar kızarınca içine bir miktar kırmızı biber (acı) atılır. Ardından bu karışım ince süzgeçten geçirilen malzemeye ilave edilir.
Dilim halinde kesilen balıkları da tencereye atar ve balıklar pişinceye kadar kaynatırız.
Not: Muhtelif türde tatlı su balıklarıyla yapılır. Ama deniz balıklarıyla da denenebilir.
1 kg sazan balığı
150 gr soğan
50 gram kırmızı toz biber
Bütün olarak birkaç acı biber
Tuz
Çorbalık ince şehriye
Balık temizlenir kuyruğu kafası kesilir, pulları ayıklanır, dilimlenir ve balık dilimleri kafa ve kuyrukla birlikte pişirilmek üzere 3 litre su içeren tencereye konulur. Aynı kaba soğanlar ince kıyılarak ilave edilir. Kaynamaya başlayınca tuz ve kırmızıbiberin yarısı suya karıştırılır. Sonra da yarım saat kaynatılır. Ardından kalan biberler de ilave edilerek on dakika daha pişirilir. Balık çorbası, bir dilim balık ve yanına şehriyeyle servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc160711
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
Balıkçı çorbası olarak çevrilen bu lezzet Macar mutfağının vazgeçilmezidir. Kırmızı biber, baharat ve sazan veya karışık nehir balığı ile hazırlanır, sıcak bir şekilde servis edilir. Aynı zamanda bu çorbanın Avrupa kıtasının en baharatlı yemeklerinden biri olduğu söylenir.