|
|
Balık Ekmek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162720
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2022
361 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yarım francala ekmek
2 parça uskumru fileto (Veya levrek fileto)
1 küçük soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırıp iri doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayıp hazırlayın.
Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın.
Ekmekleri sandviç şeklinde ikiye kesip bir parça balık ve maydanozlu soğanı arasına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Balık Ekmek |
|
telsiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153086
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
643 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3 veya 4 adet uskumru fileto olarak hazırlanmalı (kişi sayısına göre her kişiye 1 adet)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz
Pul biber
Mor soğan
Maydanoz
Domates
Marul
Somun ekmek (pazar ekmeği) veya baget ekmek veya kumru ekmeği
Filettoluk hazırlanmış balıkları yıkayalım süzgece alıp süzelim, bu arada sosunu hazırlayalım.
Ufak bir kaseye zeytinyağını koyup, tuz , karabiber , az limon suyunu ve rendelediğiniz sarımsakları koyup karıştıralım, suyu süzülmüş balıklara ince bir tabaka halinde bu karışımı sürelim.
Döküm tavayı az yağlayıp iyice kızana kadar ateşe koyalım, üzerine balıkları yerleştirelim, balıklar yapışmayacak şekilde pişene kadar diğer yanını çevirmeyelim, istediğimiz şekilde balıklar pişip kendini bıraktığında diğer yanını çevirip aynı şekilde pişirelim , tabağa alalım.
Ekmeğimizin içine balığı koyup üzerine piyazlık doğranmış soğan, doğranmış maydanoz, marul dilerseniz yuvarlak şekilde kesilmiş domatesleri yerleştirip, pul biber ve arzu ettiğiniz diğer baharatları serpip sıcak olarak servis ediniz.
|
|
Balık Ekmek Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|