500 gram ayıklanmış balık
2 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
3/4 su bardağı zeytinyağı
Yarım kahve kaşığı un
Tuz
Balıklar iyice yıkadıktan sonra derin bir tencerede kaynayan suyun içine atın. Bu suda on dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Sonra altı tane bardağın içine döşediğiniz yeşil salatanın üzerine bu balık parçalarını eşit olarak yerleştirin.
Öte yandan derince bir kaba yumurtayı, tuzu ve unu koyup tahta bir kaşıkla daima aynı yönde karıştırarak birbirine yedirin.
Sonra buna damla damla ılık zeytinyağını katın.
Her damladan sonra kaşığı aynı yöne doğru karıştırmaya devam edin. Konulan her damla zeytinyağını yumurtalar içmelidir.
Yağı yumurtalar tamamen içtikten sonra limon suyunu da yine azar azar ve aynı şekilde çevirerek mayonezi yapın.
Sonra bunları hazırladığınız balıkların üzerine döküp, servis yapın, istenirse bir miktar da maydanoz katılabilir.
|