|
Balık Pilaki |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145419
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
1,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 kilo balık (yukarıdaki çeşitlerden)
2 adet domates
2 baş soğan
1 adet limon
½ bağ maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tuz
Balıkları temizleyip yıkayın. Temizlenen balıkları dilim dilim doğrayın. Baharatları ve halka halka doğranmış domatesi, soğanı, maydanozu karıştırıp hazır edin. Bu karışımın yarısını kenarları yüksek bir tepsiye döşeyin. Üzerine balıkları dizip kabuğu soyulmuş limonu halka halka doğrayıp kalan sebzelerle beraber balıkların üzerine dizin. Üstüne zeytinyağı döküp fırına verin ve 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca tabaklara alıp üzerine limon sıkarak servis edin. Dilerseniz soğuk olarak da servis edebilirsiniz.
|
Balık Pilakisi |
|
hamdiye hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2021
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc155500
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
Mikdâr-ı kifâye balık tedarik edip iyice yıkadıktan sonra bir soğanı havan da döğüp hallolunca içine tarçın, yenibahar, limon, yumurta, tuz ve biber bu cümleyi soğan ile iyice karıştırıp yıkanmış balıkların üzerine döküp iki saat miktarı terk edeler.
Badehu yıkanmış maydanozu doğrayıp bir kap içinde rûgan-ı zeyt ile ateşte öldürüp üstüne iktizası kadar su koyup bir taşım kaynadıktan sonra balıkları bu eczalar ile beraber vazedip tamam piştikte tabaklara vaz ile iktiza eder ise üzerine limon sıkıp tenâvül buyrula.
Âlâ olur.
|
Balık Pilakisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159632
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkay
2 adet palamut balığı 500 gr.'lık (temizlenip, halka halka dilimlenmiş)
300 gr. soğan (halka halka dilimlenmiş), (3 orta boy)
350 gr. domates (üçe bölünmüş), (4 orta boy)
10 diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış)
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
90 ml. zeytinyağı (6 çorba kaşığı)
45 ml. sirke (3 çorba kaşığı)
Temizlenmiş balıkları yıkayıp kenarlı bir balık güvecine yerleştirin. Üzerlerine halka soğanları ve domatesleri dizin. Diş sarımsakları koyup, maydanozu serpin.
Güveçteki malzemenin üzerine tuzunu ve biberini serpip, zeytinyağı ve sirkeyi gezdirin. Pilakiyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, üzerine kapak kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişen pilakiyi ateşten alıp, bir yanda soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerine maydanoz serperek servis yapın.
|
|