|
Balık Salçası (açık renkte) |
|
KERİ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37984
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2009
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
90 gr. un
60 Gr. tereyağı veya margarin
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 litre kırema
1 litre balık suyu
Hafif ateş üzerinde un ve yağı beyaz olarak pişiriniz.
Salçayı balık suyu ile sulandırınız.
Bütüniyle, beyaz olarak pişirilen un ve yağa karıştırarak ilâve İiniz.
Hepsi beraber kaynatılarak koyulaştırınız (1 saat).
Bu salçaya yumurta sarısı çarparak veya kremaya karıştırarak terbiye ediniz.
Bu salça haşlanmış balıklarla servis edilir.
|
BALIK SALÇASI (esmer renkte) |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13768
Gönderme Tarihi: 15.May.2007
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme :
3/4 kahve fincanı (50 gram) zeytinyağı,
1 baş orta boy (60 gram) soğan,
1 havuç (60 gram),
1 kahve fincanı (100 gram) domates salçası veya iri 3 olgun «600 gram» domates,
2 çorba kaşığı (40 gram) tereyağı,
1+1/2 bardak su veya yağı alınmış et suyu,
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
yeteri kadar tuz,
varsa 1/2 kahve fincanı dömiglas.
Yapımı : Soğanla havuç ince ince kıyılır, tereyağı ve zeytinyağıyla birlikte kuşaneye konur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince domates salçası (ya da kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük parçalara bölünmüş domates) katılır. Bunlar macunumsu bir duruma gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Sonra üzerlerine su veya yağı alınmış et suyu, kırmızı biber, tuz ve varsa dömiglas katılır.
Salça düğün çorbası kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar ağzı açık kuşanede kaynatılır.
|
|