Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zargana Tarifleri > BALIK TAVA (9 adet - 314,333 defa bakıldı)

BALIK TAVA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BALIK TAVA

nedimex
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564
Şehir: Kadiköy/Istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc10190
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
17,972 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 kilo balık (Mevsimine göre, palamut, çingene palamudu, istavrit)
1 demet maydanoz
5 adet defne yaprağı
1 limon
2 baş soğan
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım bardak zeytinyağı veya çiçek yağı
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Mevsime göre «mesela haziran, ağustos ayları sonuna kadar palamut balığı gibi» büyük balık ise dilimlenerek istavrit, hamsi falan gibi küçük ise teker teker veya hamside olduğu gibi dördü beşi bir arada hazırlanır. Defne yaprağı, limon kabuğu, ince kıyılmış veya rendelenmiş soğan, biraz karabiber, kaba doğranmış maydanoz ve tuz hepsi bir arada karıştırılıp ovulur ve sonra temizlenip dilimlenmiş balıkların üzerine bir örtü gibi serpilerek 1-1,5 saat kadar bırakılır. Bundan sonra balıklar hafif silkelenerek alınır ve una bulanarak içinde yağ kızdırılmış olan tavaya atılır, balıkların her iki tarafı da nar gibi kızartılıp, yalnız balık için kullanılan bir maşa ile alınıp tabağa konur. Kenarına domatesler muntazam dilimlenip yerleştirilerek servis yapılır.


BALIK TAVA

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20166
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,981 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. balık
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 limon
8-10 dal maydanoz

Balığı özelliğine göre temizleyip yıkayınız. Küçük balıkları bütün olarak, büyük balıkları 1 parmak kalınlığında dilimleyiniz. Yemekten yarım saat önce tuzlayıp una bulayarak kızdırılmış yağda iki tarafını açık pembe renkte pişiriniz. Pişenleri yağlarının süzülmesi için kağıt yayılmış tabağa alınız.
Servis tabağına yerleştirip maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süsleyiniz.


ML® Palamut Tava için tıklayın


BALIK TAVASI (Büyük balıklardan)

günce
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc33930
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2009
5,357 defa indirildi / yazdırıldı




Mercan, kılıç, palamut, torik gibi balıklardan

1000 gram balık
220 gram rafine ayçiçeği yağı (1 bardak)
1 kahve fincanı un
1 adet limon
Tuz

1 Pullu ise, pulları kazınmış, iç ve kulak denen solungaçları çıkarılmış 1 kg. bir büyük balığı ikişer santim, yani birer parmak kalınlığında tekerler kestikten sonra yıkayıp tuzlamalı ve 1 saat bir tarafa bırakmalıdır. (Palamut ve torikte pul yoktur.)
2 Sonra, bu balıkları, tabak içindeki 1 kahve fincanı una batırmak suretiyle unladıktan sonra, içinde dumanı tütercesine kızdırılmış 1 bardak rafine çiçek ya da zeytinyağı olan tavaya atmalı ve balıkların önce bir, sonra da diğer tarafları hafif pembeleşinceye kadar 4 - 5 dakika kızartmalı ve delikli kepçe ile tabağa alarak, yanında 1 limon olduğu halde servis yapmalıdır.

NOT: Kılıç balıklarının derilerini yüzdükten sonra, bunlardan parmak kalınlığında dilimler kesmeli ve yukarıda anlatıldığı şekilde tuzlamalı, unlamalı ve pişirmelidir.


Balık Tava

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc57894
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
3,383 defa indirildi / yazdırıldı




Tavaya uygun balık
Zeytinyağı
Yeterince beyaz un
Tuz

Balıkçıda temizletip aldığınız balıkların, eğer varsa, sırlarını ve pullarını temizleyin ve bol suda yıkayın. İçinde pıhtılaşmış kan bırakmamaya gayret gösterin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, barbunları una bulayıp tavaya atın. Küçük balıkların bir yanını 10, diğer yanı da 10 dakika kızartıp alın. Büyük olanlar ise birkaç sefer çevrilmelidir.
Balığı una bularken, kızartırken ve kızarttıktan sonra şu hususlara önemle dikkat etmek gerekir:
Kullanacağınız beyaz unu muhakkak eleyin. Çünkü unun kullanılma maksadı balığın o hassas ve lezzetli etini kızgın yağda kavrulmaktan korumak içindir. Unun fazlası, özellikle un topakları bu lezzeti bozar. Bu nedenle unu elemeniz tercih edilir.
Balığı una buladıktan sonra fazlasını fazlasını silkeleyiniz.
Balığı kızartmak için zeytinyağını tercih edin. Bazı kişiler ağır olduğunu söyleseler bile diğer yağlar zeytinyağı kadar lezzet vermez.
Zeytinyağının muhakkak kararınca kızgın olmasına dikkat edin. Ancak yağ aşırı kızgın veya yanmış olmamalıdır. Aşırı kızgın yağ balığı kavurur. Yanık yağ ise tadını bozar. Yeterince kızgın olmayan yağ ise balığa o çıtır çıtır olma özelliğini veremez, balık çok yağ emer ve çok yumuşak olur.
Balığı kızgın yağa azar azar koymalısınız. Az miktarda konmazsa yağı soğutur ve balığın fazla yağ çekmesine neden olur.
Balığı aldığınız servis tabağına kağıt havlu sermeniz, fazla yağı almanız açısından tavsiye olunur.
Balıkları tabakta soğutmadan, azar azar yemelisiniz. Aksi taktirde kafası ve kılçığı sertleşir, gevrekliğini kaybeder.
Balığın yanında gidecek en güzel şey yeşil sivri biber, hormonsuz tarla domatesi, kuru soğan ve küçük körpe hıyarlardan yapılmış bir çoban salatadır. Salatanın üzerine muhakkak Ayvalık’ın dünya güzeli sızma zeytinyağını ilave edin ve kararınca limon sıkın.
Salataya koyacağınız kuru soğanı halkalar halinde kesip acı suyunu almak için tuz ile iyice yoğurun.

Uygun Balıklar: Hemen hemen bütün balıklar tavaya uygundur. Ancak en uygunları barbunya, tekir, istavrit, kıraça, hamsi, sardalya, çinekop ve gümüş balığı(aterina) gibi balıklardır.


BALIK TAVASI

Makbule Geçer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2011
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc62244
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011
3,224 defa indirildi / yazdırıldı




(Uskumru, kefâl, hamsi gibi balıklardan)

1 kilo balık
2 kahve fincanı un
1 limon
biraz tuz
zeytinyağı

Balıkların pullarını, solungaçlarını, içini temizliyerek çıkarınız. Bol suyla yıkayıp, kurulayınız. Bir kesekâğıdının içine unu tuzu koyarak karıştırınız. Sonra balıkları teker teker kesekâğıdının içine koyarak, ağzını kapatıp çalkalayınız. Bu suretle una bulanan balıkları, kâğıtları silkeleyerek çıkarıp içinde kızgın yağ bulunan tavada kızartınız. Tabağa alarak halka halka kesilmiş limon ve maydanozla süsleyiniz. Limon sıkarak servis yapınız.


Balık Tava

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69224
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
2,556 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bagdatbaharat.com.tr

750 gr. filetolara ayrılmış balık
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt veya su
1/2 bardak Bağdat Pane Harcı
1 bardak sıvıyağ
1-2 demet maydanoz
1 adet limon
Tuz
Bağdat karabiber

Balıkların başlarını ve kemiklerini çıkarıp filetolara ayırın ve derisini temizleyin. Yemek zamanına yakın tuzlayıp Bağdat Karabiberi katın. Önce, su veya süt karışımı yumurtaya sonra da Bağdat Pane Harcına bulayın. Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın. Peçete üzerine çıkarın. Servis tabağına yerleştirip üzerlerine birer limon dilimi koyun ve maydanozla süsleyip servis yapın.


Balık Tava

kuzey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc74921
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
2,458 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg balık (sardalya)
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un

Iyice temizlenmis baliklari (pullu ise pullari yikandiktan sonra) süzülür. Tuz ve biberlendikten sonra iyice unlanir. Tavada yag kizdirilir. Fazla unlari silkelenen baliklar çevrilerek kizartilir. Fazla yagi almak için baliklar kagit havlu üzerine birakilir. Servis tabagina alinir. Üzerine dilerseniz kiyilmis maydanoz, dilimlenmis limon, bol yesilikle soganla servis edilir.


BALIK TAVASI

pampa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2013
Mesajlar: 24
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc88366
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013
2,884 defa indirildi / yazdırıldı




1000 gr. balık
1 kahve fincanı un
200 gr. zeytinyağı (1 bardak)
1 tane limon
Tuz

Bu tava kefal yavrusu, mercan yavrusu, istavrit, uskumru, gibi balıklardan yapılır. Balıklar pullu ise pullan kazınır, içleri çıkarılır. Pulsuz ise yalnız içleri çıkarılır, yıkanır, tuzlanır ve bir tarafa bırakılır. Sonra bu balıklar tabakta bulunan una batırılarak unlanır, içinde iyice kızdırılmış zeytinyağı bulunan tavaya atılır. Balıkların bir tarafı pembeleşince, öbür tarafları çevrilmek suretiyle 5-6 dakika kızartılır ve delikli kepçe ile tabağa alınır. 1 limonla servis yapılır.


Balık Tavası

cep
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2018
Mesajlar: 21
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc133471
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018
898 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo balık (Kefal Mercan Uskumru Hamsi)
2 kahve fincanı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz

Güzelce temizlenmiş balıklardan herhangi birisi, suyu iyice süzülüp bir bezle kurulanır.
Bir kese kağıdına unla karıştırılmış tuz katılarak balıklar teker teker kesekağıdının içine konup ağzı elle sıkılır, çalkalanır, böylece balığın her tarafına unun bulaşması sağlanır.Bütün balıklar undan geçirilir.
Bir kağıt içerisine, balıklar üzerinde fazla bulunan un silkelenerek kese kağıdına dökülür. Böylelikle balıklar unlanmış olur.
Balıkların, kızgın yağ bulunan tavada iki tarafı kızartılır, tabağa alınır.
Tabaktaki balıklar, kesilmiş limonlarla, halkalar halinde doğranmış soğan, kıyılmış maydanozlarla süslenir, servis yapılır.






BALIK TAVA Tarifleri Zargana Tarifleri



(9 adet BALIK TAVA 314,333 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort