|
Balık yahnisi |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc47
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2005
3,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim beyaz etli balık filetosu
2 Kaşık zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Kabak
100 gr. doğranmış mantar
1 Kaşık limon suyu
tuz, karabiber
Yağsız tavada balıklar kızartılır, soğan, kabal ve karabiber karıştırılır. Mantarlar da eklenerek kavrulur. Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir. Tuz eklenerek pişirilir. İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Daha sonra isteğe göre üzerine defne yaprağı ekleyerek süslenir.
|
BALIK YAHNİSİ |
|
BoraBora
Aşçı
Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23444
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,832 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. balık
2 soğan
3 damates
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı domates salçası
1 bardak su
3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 limon
tuz
karabiber
Yapılışı:
Bir tapsiye pulları kazınmış solungaçları çıkarılmış ikişer parmak kalınlığında halkalara kesilmiş balığı yıkayıp yerleştirdikten sonra bir tarafa bırakın.
Bir kuşaneye, piyaz doğranmış soğanlarla yağı koyup kavuran. Küçük doğranmış domatesi ve salçayı ilave edip 5 dakika kaynatın, sonra bunlara 1 bardak su, doğulmuş 3 diş sarımsak, karabiber, tuz limon suyunu ilave edip 20 dakika pişirin.
Sonra elde edilen bu salçayı tepsiye döşemiş olduğunuz balıkların üstüne döktünten sonra salçanın üstüne kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ilave edin 1 çay bardağı su koyup, tepsinin üstünü yağlı kağıtla veya paket kağıdı ile örtüp kızgın fırına sürüp 25-30 dakika pişirin.
|
BALIK YAHNİSİ |
|
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17162
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kişilik malzemeler
2 adet lüfer yada palamut balığı
300 gr. soğan (halka halka doğranmış, 3 ortaboy)
1 bağ maydonoz
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
300 gr. domates
90 ml. sirke (6 çorba kaşığı)
90 ml. zeytinyağı (6 çorba kaşığı)
Yapılışı
Temizlenmiş balıkları yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Sulan süzülünce bir toprak güvece yerleştirip, aralarını halka soğanlar ve dal maydanozlar ile doldurun.
Doğranmış domatesleri ekleyip, tuzunu ve biberini serpin. Üzerlerine sirkeyi ve zeytinyağını gezdirin. Balıkların düzeyine gelecek kadar su ekleyin. Güveci kısık ateşe koyun. Balıklar suyu çekip, yalnızca zeytinyağı kalıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Ateşten alıp, 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Yahniyi iyice soğuduktan sonra servis yapın.
|
Balık Yahnisi |
|
ipek böceği
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc133460
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018
1,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet beyaz etli balık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 kırmızı biber
2 orta boy kabak
100 gr. mantar
300 ml. domates sosu veya
5-6 adet domates
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Süslemek için:
Maydanoz
Limon parçaları
Büyük bir tencereye yağı ısıtıp, doğranmış soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dakika orta ateşte kızartalım. Mantarları ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirelim. Domates sosunu ve limon suyunu ekleyelim. Tuz ve biberle tatlandıralım. Tencerenin kapağını kapatıp pişirelim. Temizleyip parçaladığımız balıkları bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyup, sosu kaşıkla üzerlerine dökelim, kapağı açık olarak 5 dakika pişirelim. Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayalım. Balırkları kırmadan bir servis tabağına aktaralım. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapalım.
|
|