|
|
Balıkesir Mantısı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53969
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz-karabiber
Mantı hamuru için;
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün. İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın.
10 dakika kaynatın.
Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın. Oklavayla yufka büyüklüğünde açın. 2?şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın. Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın. Süzüp, soğuk sudan geçirin. Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın. Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın.
|
Balıkesir Mantısı |
|
çayır
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc123532
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
1,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Tavuk göğüsleri düdüklü tencerede biraz tuz ve karabiber ile haşlanır, kemiklerinden ayrılarak küçük parçalara didiklenir.
Un ve tuzla birlikte orta sertlikte bir hamur hazırlanır, biraz dindendirilir.
Dinlenen hamurdan, oklava ile düzgün bir yufka açılır, 2 santim eninde ve boyunda karelere kesilir.
Hamur karelerinin içi boş olarak dört köşesinden büzülerek kapatılır. Bu şekilde biraz bekletilerek kuruması sağlanır.
Bir tencerede hazırlanan mantılar haşlanır, süzülür sudan geçirilir.
Bir tencereye haşlanan tavuğun suyu, tereyağı ve salça eklenir, ateşte biraz karıştırılır.
Üzerine didiklenmiş tavuk etleri ve haşlanmış mantılar eklenir, bir süre daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 03.03.2017
|
|
Balıkesir Mantısı Tarifleri Marmara Yemekleri
|
|