|
Balıkesir Tiridi |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc76878
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012
2,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı margarin
1 Su Bardağı zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı salça
1 Çay Kaşığı tuz
3 Adet Domates
1 Demet maydanoz
1 Kg. kuzu eti
3 Adet tiritlik pide
1 Çay Kaşığı karabiber
Etimizi büyük bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tiritlik pidelerimizi küçük küpler halinde doğrayalım. Tavaya margarin ve zeytinyağı koyup üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesleri de ilave edelim, sosumuz pişmeye yakın içine pişirdiğimiz etin suyuyla yoğunlaştıralım. Tencereden eti alıp küçük parçalara ayıralım. Et suyunun içine kestiğimiz pideleri atalım, biraz yumuşayınca kevgirle çıkaralım. Çıkardığımız pidelerin üzerine, hazırladığımız sosu, sosun üstüne etlerimizi son olarak da karabiber ve maydanozu ilave edelim. İsterseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz.
|
Balıkesir Tiridi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165509
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kasesi dolusu küçük doğranmış kebapçı pidesi
1 kuzu budu
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Doğranmış maydanoz
Öncelikle, kebapçılarda veya fırınlarda bulunabilen ince pideler küçük küçük doğranır. Kuzu eti, tuz ilave edilmiş 3 litre suyun içinde kemiklerinden tamamen ayrılıncaya kadar haşlanır. Et lime lime olacak kıvamda olmalı. Bir kevgirle et parçaları ayrı bir kaba alınır, çatal bıçak yardımıyla didilir. Bu işlem, etlerin soğuması beklemeden sıcak sıcak yapılmalıdır. Ardından etin haşlama suyunun içine salça atılıp eritilir. Pideler bu suya atılıp yumuşatılır. Buradaki püf nokta; pideler yumuşayacak, fakat hamurlaşıp parçalanmayacak. Ardından pideler kevgir yardımıyla tabaklara paylaştırılır. Üzerine didilmiş etler yerleştirilir. Kırmızıbiberli tereyağı hazırlanıp porsiyonların üzerine istenildiği kadar gezdirilir. En son doğranmış maydanoz ve karabiberle servise hazırdır.
|
|