Kısa URL: https://ml.md/lc102264
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2014
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr hamsi
10~12 adet kabak çiçeği
2~3 yaprak pazı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığ tozşeker
1 adet soğan
50 gr margarin
Tuz
Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.
Soğanı soyup kıyın. Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp durulayın. Margarini tavada ısıtıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip 20 dakika daha karıştırarak kavurun. Tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin. Pirinçli karışımı pazı yaprakları ve kabak çiçeklerinin içine paylaştırın. Dolmaları tencereye dizin. Benmari usulü pişirmek için geniş bir tencereye 2 bardak su ilave edin. Üzerine sarmaların bulunduğu tencereyi oturtun. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp limon dilimleri, kirazdomatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc153082
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
301 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet kabak çiçeği
1 kutu ton balığı
150 gr pirinç
3 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bir tutam safran
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Soğanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın ve ardından pirinci iyice yıkayıp suyunu süzdürün. Tencerede zeytinyağını ısıtın, dolmalık fıstık ve soğanları ekleyin, üzerine de pirinci de ilave edip kavurun. Tuz serpiştirip üstü kapanana kadar sıcak su dökün ve pişirin.
Hazırladığınız bu pilav içini 15 dakika dinlendirin, ton balığı konservesini ekleyip karıştırın.
Kabak çiçeğinin içine, safran ekleyip karıştırdığınız balıklı pilavı yerleştirip dolma şeklinde kapatın.
Elde ettiğiniz bu dolmaları buharda 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Dileğiniz gibi servis edebilirsiniz.