|
|
Balıklı Malsuka |
|
pelteme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2009
Mesajlar: 85 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34669
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2009
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 malsuka için malzeme;
kapari
100 gr konserve orkinos
tuz ve biber
8 yumurta
1 soğan
1 demet maydanoz
zeytinyağı
Soğanı soyun, yıkayın doğrayın, maydanozu ince doğrayın. Konserve ton balığının yağını süzün, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış soğanla karıştırın, bir kaç kapari tanesini de kıyıp balığa katın. Yumurtaları tuz ve biberle çırpın, balık kasesini yumurtalara katın, karışımı 8 parçaya bölerek, her parçayı zeytinyağıyla yağlanmış, kızgın tavaya dökerek malsukaları (omletleri) kızartın.
|
Balıklı Malsuka |
|
pelteme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2009
Mesajlar: 85 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34678
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2009
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 malsuka için malzeme;
1 diş sarımsak
kızartma için
1 limon
1 küçük demet maydanoz
zeytinyağı
yağ
tuz
biber
4 yumurta
2 patates
1 soğan
200 gram ton balığı konservesi
Maydanozları yıkayın. Patatesleri yıkayın, soyun, kuşbaşı doğrayın. Kaynamkata olan tuzlu suda; patetesi, maydanozu, soğranmış soğan ve sarımsağı beraberce haşlayın. Bir kaseye süzülmüş ton balığı konservesini koyup, üzerine yumurtaları kırın, karıştırın, tuz ve biberini ekleyin, omleti zeytinyağla kızdırılmış tavada pişirin, Sıcakken içine tonbalıklı malzemeyi malsukaya koyarak dürüm yapın ve servise sunun.
|
|
Balıklı Malsuka Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|