İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg balık
1/2 demet pazı
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 kahve fincanı pirinç
3-4 sap maydanoz (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Balıklar ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır, ufak parçalar halinde doğranır.
Pazılar kaynar suya daldırılarak yumuşatılır.
Sıvı yağ dışındaki tüm malzeme karıştırılarak pazı yapraklarına sarılır.
Dolmalar tencereye dizilerek üzerine sıvı yağ ve yapışmaması için biraz su konulur. Kısık ateşte pişirilir.
Not: İstenirse dolma harcına ve/veya dolmaların üzerine salça karıştırılabilir. Bu yemek balık olarak hamsi ve pazı yerine karalahana kullanılarak ta hazırlanmaktadır.
|