Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Balıklı Pilav (Kıbrıs) (2 adet - 72,121 defa bakıldı)

Balıklı Pilav (Kıbrıs)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balıklı Pilav (Kıbrıs)

Derya Odabaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc25744
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2008
2,563 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo balık
4 adet soğan
2 adet havuç
Maydanoz
2 bardak pirinç
1 bardak ayçiçek yağı
Yeni bahar
Tarçın
Tuz
Limon suyu
100 gram çam fıstığı

Balığı soğan, havuç, maydanoz, tuz ekleyerek suda haşlayın ve süzün. Kılçıklarını ayıklayın. Bir kenara bırakın. Diğer kalan soğanları ince ince kıyın. Fıstıkları ve soğanı yağda kavurun. Fıstıklar kızarınca yıkanmış pirinci ilave edin ve kavurun. Suyunu, tuzunu, baharatlarını da ilave edin ve ağzını kapatın. Üstü delik delik oluncaya kadar hafif ateşte pişirin ayıklanmış balıkları da ilave ettikten sonra 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Not: Eti beyaz olan balıklardan yapılan bir yemektir. Mesela mezgit, kırlangıç veya kalkan balıklarından olur.


Balıklı Pilav

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156889
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
224 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. domates sosu
100 gr. ince doğranmış mantar
2 doğranmış domates
1/2 ayıklanmış baıl
200 gr. uzun pirinç
25 gr. yağ
1 çay kaşığı limon suyu
Garnitür için:
Salatalık
Armut
Portakal

Domates sosunun içine mantar ve domatesi ilave ederek tahta kaşikla pişirin, içine kuşbaşı doğranmış balıkları ilave edin.
Bu arada pilavı yapın ve sosu ilave edin, yuvarlak bir kabın içine bastırark doldurun ve tabağa yaymış olduğunuz salatalık yapraklarının üstüne kalıpla dökün. Limon suyunu pilavla sosu karıştırıken ilave edin. Tabağın kenarına portakal ve armut dilimlerini ilave ederek servis yapın.






Balıklı Pilav (Kıbrıs) Tarifleri Antalya Yemekleri



(2 adet Balıklı Pilav (Kıbrıs) 72,121 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası