2 soğan rondo da kıyılır, eritilen margarinde kavurulur. Üzerine birer kaşık domates ve bibersalçası eklenir. Baharatlardan reyhan, pul biber ve karabiber de serpilerek malzemeler güzelce kavurulur. Islatılan bulgur kavurulan malzemelerle buluşturulup üzerine tuz serpilerek kavurulur. İçleri temizlenmiş altı alabalığın içi tuzlanıp bulgurlu harçla doldurulur. Doldurulan alabalıklar tencerede bulgurun üzerine dizilir. Balıkların üzeri de pilavla kapatılır ve sıcak su eklenerek kapağı kapatılıp pişirilir. Pişen yemek ters çevirilerek servis tabağına alınır ve üzerine dereotu serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32177
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 kg. pilavlık bulgur
4 tane soğan
orta büyüklükte 8-10 balık
100 gr. tereyağı
karabiber
tuz
bir tutam maydanoz
2 tane yeşil biber.
Yayvan bir kapta yağ eritilir. Doğranmış soğan, yağa dökülerek bir çevrilir. Tuzu, doğranmış yeşil biberi ve bir avuç bulguru yağa dökülen soğana karıştırdıktan sonra, içi temizlenerek hazırlanmış balıkların içerisine doldurulur. Geriye kalan bulgurun bir kısmı pişeceği kabın altına serilir. Üzerine içi doldurulmuş balıklar konduktan sonra arta kalan bulguru balıkların üzerine sererek bir tas bulgura iki tas su denkleşecek şekilde su ilavesi yapılır. Pişmeye bırakılır.
Balıkların ve bulgurun iyice piştiği anlaşılınca bir tepsiye kabı ters çevirerek alt üst edilir. Üzerine bir kaşık eritilmiş tereyağı ve doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.