Kısa URL: https://ml.md/lc6549
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
2,922 defa indirildi / yazdırıldı
Kullanılacak Malzemeler
250 gr yoğurt
1 kg balkabağı
Tuz, karabiber
300gr kıyma
2 orta boy soğan
7-8 çorba kaşığı tereyağı
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanma Şekli
Balkabağının kabuklarını soyun. Kabakları bir cm küpler biçiminde doğrayın. Yıkayıp süzgece çıkarın. Tencerede tuzlu su kaynatın. Kabakları atın. Yumuşayana kadar pişirin. Süzdürüp yağı eritin ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, kırmızı biberi ayarlıyarak atın. Ateşten indirin. Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırın.
Haşlanan kabakları süzüp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kavrulmuş sıcak kıymayı yayın. Tereyağını pul biberi ile kızdırın. Yarısını üzerini dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Biberli tereyağının diğer kısmını yoğurdun üzerine dökerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc35258
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
3,721 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
Malzemesi:
250 gr balkabağı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış çarliston biber
2 diş sarımsak
150 gr kıyma
5 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve kaşığı beyaz toz biber
1 kahve kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Balkabağı küp şeklinde doğranır. Tencerede yağ eritildikten sonra kabaklar eklenip sote edilir. Yumuşayınca kenara alınır. Tavada yağ eritilir, soğan ve sarımsak renk alıncaya kadar karıştırılır. Biber ve kıyma ilave edilip, kıyma pişene kadar kavrulur. Tuz ve biberi ekledikten sonra pişince kenara alınır. Diğer tarafta yoğurt iyice karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir. Kırmızı toz biber eklenir, yağ yanmayacak kadar karıştırılır. Kabaklar servis tabağına alınır. Bir sıra dizilip üzerine kıyma harcı dökülür. Kalan kabaklar onun üzerine serpiştirilir. Kalan kıyma üzerine dökülür, üzerine yoğurt gezdirilir. Yoğurdun üzerine de biberli tereyağı dökülüp servise sunulur.