|
Balkabaklı Börek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc101615
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014
2,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
1 fiske tuz
125 gr olgun balkabağı
Yufkaya göre şeker
1 kase iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarcın
150 gr margarin
2 su bardağı şeker
Üzerine pudra şekeri
1 çay bardağı su
Derin bir kaba unumuzu alalım ve ortasını açalım. Kulak memesi kıvama gelecek şekilde su ve tuzunu katarak hamurumuzu hazırlayalım ve dinlendirelim. Balkabağımızı derin bir kabta rendeleyelim. Dinlenen hamurlarımızdan 3 tane, 3 tane küçük boy domates büyüklüğünde parçalar koparalım. Parçaları ayrı ayrı açalım ve aralarına yumuşak margarin sürelim ve üst üste koyalım daha sonra ince bir şekilde açalım üzerine ayçiçeği yağı sürelim. Balkabağımızı bol bir şekilde üzerine serpelim, toz şeker ve tarçını da üzerine serpelim ve rulo şekline getirelim. Tabanı ve kenarları yağlanmış tepsimize alalım. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayalım. Üzerine yağ ve yumurta sürelim, 170 derece ısıtılmış fırınımızda 40 dk pişirelim, iyice kızarmasına dikkat edelim. Soğutalım, servis ederken üzerine pudra şekeri ve şerbet gezdirelim.
|
Balkabağı böreği |
|
Perihan Erek
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17022
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
Yarım kg un,
150 gram tozşeker,
1 adet yumurta.
İçi için:
Yarım kg kabak,
300 gram tozşeker,
1 su bardağı su,
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Önce olarak fırın tepsisini yağlayın. Balkabağını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük küçük bölerek şeker ve suyla yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra tahta bir kaşıkla kabakları püre haline getirin. Hamurun malzemesini karıştırın. İyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Bir merdaneyle hamuru finn tepsisi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine kabak püresini koyun. Cevizi serpiştirin. Üzerine hamurun geri kalanını yayın. Fırçayla yumurta sarısını sürün ve firma yerleştirin. Tatlınız altın rengini alınca fırından çıkarıp, soğutun. Kare kare dilimleyerek servis yapın.
ML® Balkabağı Böreği (görsel)
|
Balkabaklı Börek |
|
feriştah
Aşçı
Kayıt: 18.11.2008
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc30396
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadra un
İçi için:
Yarım kg balkabağı
1 su bardağı şeker
Katlar için:
1,5 çay bardağı sıvıyağ
Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Sonra 10 parçaya ayrılır. Her parça tepsi büyüklüğünde açılır. Aralarına yeteri kadar sıvıyağ konarak 5 kat üst üste konur. Rende kabak ve şekerden oluşan iç yayılır. Üzerine aynı şekilde 5 kat yufka yerleştirilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kare keserek servise sunulur.
|
Balkabaklı Börek |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc95093
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
1,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilogram balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak ceviz
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tarçın
Önce balkabaklarımızı şeker ile tencereye koyuyoruz. 1 gece bekletiyoruz..kısık ateşte pişirip soğuyunca ceviz ve tarçını ilave ediyoruz.ayrı bir yerde unumuzu su ile yoğurup hamur elde ediyoruz..yufka şeklinde açıp içine eritilmiş margarin ve sıvıyağı sürüyoruz. Harcımızı içine sürüyoruz.rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine kalan yağımızı da sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
|
Balkabaklı Börek |
|
irmik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141194
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
1,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım dilim balkabağı
2 tatlı kaşığı tahin (ya da pekmez)
1 çay kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı)
1 adet yufka
Yufkayı 4 eşit parça halinde kesin. Balkabağını buharda haşlayın. Haşlanmış balkabağını çatalla ezin ve yufkaların ortasına ince bir katman halinde sürün. Tahini balkabağının üzerinde gezdirin. Bu aşamada arzu ederseniz esmer şeker ile biraz daha tatlandırabilirsiniz. Yufkaları, malzeme ortada kalacak şekilde kapatın ve elinizle hafifçe bastırın. Az yağlı tavada her iki yüzünü de kızartın. Susama alerjiniz varsa bu tarifi tahin yerine pekmez kullanarak uygulayabilirsiniz.
|
|