|
Balkabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175948
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2024
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balkabağı 250 gr.
Havuç 1 adet
Kuru soğan 1 adet
Patates 1 adet
Zeytinyağı 4 yemek kaşığı
Et suyu 1 su bardağı
Su 5 su bardağı sıcak
Tuz
Karabiber
Muskat
Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın.
Tencereye zeytinyağı, ve doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. (Haşlanmış balkabağı ya da balkabağı püresi kullanacaksanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika kavurduktan sonra balkabağını ekleyin ve 2 dakika boyunca, kabak tamamen ezilinceye kadar kavurun.)
Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin.
Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
|
Balkabağı Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108629
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2015
1,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
1 kg. balkabağı
1 orta boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
600 ml. havuç suyu
50 ml. krema
40 gr. rendelenmiş parmesan
Tuz
Karabiber
1. Balkabaklarını ve soğanı ortaboy küpler halinde kesin.
2. Derin bir tencereye zeytinyağını, soğanı, balkabağını ekleyip orta ateşte arada karıştırarak ortalama 10 dakika pişirin.
3. Havuç suyunu ekleyip kaynatın ve altını kısın, tuz ve biberini ekleyin.
4. Balkabakları yumuşayana kadar pişirin.
5. Parmesan ve kremayı ekleyip karıştırın; blendırdan geçirip süzgeçten süzün.
6. Parmesan peyniriyle servis edin.
|
|