Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Düğün Çorbası Tarifleri > Balkabağı Çorbası (25 adet - 580,362 defa bakıldı)

Balkabağı Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabağı Çorbası

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc1723
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
3,034 defa indirildi / yazdırıldı




1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
Kreton ekmek
1/2 demet dereotu
Toz muskat
Karabiber
Tuz

Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.10.2023


Balkabağı Çorbası

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26889
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,979 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 kaşık mısır nişasta
2 kaşık un
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber Tuz
Pulbiber
2 diş sarımsak
3 parça piliç etli kemik
Üzerini süslemek için iri kıyılmış ceviz

Kabaklar soyulur, yıkanır, biraz suyla haşlandıktan sonra süzülerek püre yapılır. Piliç etli kemikler suda haşlanır, kaynayınca köpükleri alınır. Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet defne yaprağı ile 30 dk. kaynatılır. İçinden etli kemikler alınır. Etleri ayrılır, küçük doğranarak bir tabağa alınır. Diğer yandan püre kabak yanmaz tavada 3kaşık sıvıyağ, nişasta ve unla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ateşten indirilir, ılık su ilavesi yapılarak tel çırpıcıyla karıştırılır. Boza kıvamına gelince et suyu olan tencereye ilave edilir, karıştırarak 15-20 dk. kaynatılır. Bir tavada 1 kaşık tereyağında ezilmiş sarımsaklar, pulbiber, tuz konur, kavrulur. Ateşten alınınca maydanoz ince ince kıyılır, ilave edilir. Küçük doğranmış piliç etleri çorbaya konur, bir iki taşım kaynatılır, hazırlanan sos, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Kaselere konup cevizle süslenerek servis yapılır.



Balkabağı Çorbası

çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc71213
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
2,319 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram bal kabağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tencereye küp şeklinde kesilmiş bal kabaklarını koyun. Üzerine irice doğranmış soğanı, suyu, tereyağını ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin, robottan geçirin. Malzemelerin iyice ezilmesi gerekiyor. Daha sonra içine baharatları koyun zeytinyağını gezdirin ve servis yapın.

Not: Çok besleyici olan bu çorbayı farklı lezzetleri sevenler için hazırlayabilirsiniz.



Balkabağı Çorbası

Nesli Han
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2014
Mesajlar: 28
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc103069
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
1,736 defa indirildi / yazdırıldı




2 büyük dilim balkabağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 tutam dereotu
Tuz ve su

Soğanları yemeklik doğrayın. Balkabağını da küp şeklinde doğrayın ve ikisini sıvı yağla sote edip üzerine suyunu verin, kabakları yumuşayana dek pişirin. Kabaklar pişince mikserden geçirip püre yapın. Tencerede tereyağı, un ve sütü sos gibi pişirip sıcak su ve kabaklı karışımı ekleyip tuzunu verin bir taşım kaynatıp dereotu ekleyin. Sıcak olarak ikram edin.



Balkabağı Çorbası

şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc106682
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,052 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg (2 bardak civarı) bal kabağı
1 orta boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç (isteğe göre)
600 ml (2 bardak) havuç suyu ya da tavuk suyu
50 ml krema (ya da 2 bardak süt)
40 gr rendelenmiş parmesan (tercihe bağlı)
Tuz
Karabiber
Tercihinize göre tarçın

Balkabağı, soğan ve havuç orta boy küpler halinde kesilir. Derin bir tencereye zeytinyağı ile birlikte konur. Orta ateşte karıştırarak 10 dakika kadar pişirilir. Havuç suyu ya da sadece su eklenir ve altı kısılır, bu sırada tuz ve karabiber eklenir. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Parmesan ve krema ekleyip karıştırmaya devam edilir. Dilerseniz krema ve parmesan yerine 2 bardak süt ekleyebilirsiniz. Blendırdan geçirdikten sonra çorba hazır. Üzerine parmesan peynir ya da tarçınla servis edebilirsiniz.



Balkabağı Çorbası

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc120807
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,352 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

½ kg balkabağı
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 paket krema
3 litre su
Tuz
Karabiber

Kabağı, havucu ve patatesi soyup, dilimleyin. Düdüklü tencereye dilimlediğiniz sebzeleri ve dörde böldüğünüz soğanı koyun. Yaklaşık 3litre kadar da su ilave edip, 15 dakika düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra çorbanızı blenderdan geçirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyin. Çorbanız kaynayınca ocaktan alıp, sıcak servis yapın.



Balkabağı Çorbası

tigin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 28.11.2016
Mesajlar: 16
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc121548
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2016
1,346 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

500 gram balkabağı, orta büyüklükte küp kesilmiş
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan, dört eşit parçaya bölünmüş
4 diş sarımsak
Aldığı kadar su
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

Zeytinyağını derin bir tencerede ısıtın. Balkabakları, soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edip balkabakları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp püre hâline getirin. Yoğurdu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tekrar ocağa alıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir küçük sos tenceresinde tereyağı ve pul biberi yüksek ateşte köpürtün. Yağ karışımını çorbaya ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Çam fıstığı ve maydanozla süsleyip sıcak servis edin.



Balkabağı Çorbası

kazak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc131276
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018
1,367 defa indirildi / yazdırıldı




https://annevebebek.gov.tr

400 6r Bal Kabağı
1 Çay bardağı Krema
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Rendelenmiş Muskat
3 Su bardağı Su
Yarım Demet Taze Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Soğanı yemeklik doğrayıp. Üzerine doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin.
25 dakika pişirip çırpın.
Daha sonra; krema, tuz ve bir tutam rendelenmiş muskat ekleyin.
Son olarakta; zeytinyağını ayn bir tavaya alıp, ince kıydığınız taze soğanı, 2 dakika sote edin.
Sotelenen taze soğanı da, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.



Balkabağı Çorbası

Mart'ın Günü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2016
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc136430
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
637 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. soyulmuş dilim balkabağı
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 bardak süt
3 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Taze karabiber

Balkabaklarını küp küp kesin, tencereye koyun. Soğan ve patatesi de soyup, dörde bölüp, ilave edin. Üç bardak sıcak suyu da tencereye koyun ve pişmeye bırakın. Kaynayınca, balkabağının yumuşadığını çatalla kontrol edin ve 1 bardak ılık süt ilave edin. Tuz ve iki yemek kaşığı yağ ilave edip, blendır'dan geçirin. Diğer çorbalara göre kıvamının biraz daha koyu olması gerekiyor. Üzerine taze karabiber seperek, tatlandırın.



Balkabağı Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140197
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 yemek kaşığı saf tereyağı
1 bardak doğranmış soğan
4 bardak küp kesilmiş balkabağı
1 büyük sakız kabağı
1/2 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz rezene,
1/4 çay kaşığı acı kırmızıbiber
1/4 çay kaşığı toz kişniş
2 çay kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı küp kesilmiş taze zencefil

Soğanları yarı saydamlaşıncaya kadar zencefil dışındaki baharatlarla saf tereyağında soteleyin. Küp kesilmiş balkabağı, doğranmış zencefil ve dilimlenmiş sakızkabağını düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 6 bardak su ekleyin. Soğanları ve baharatları çorbaya katın ve balkabağı yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderi ile püre haline getirin. Damak zevkine göre biraz daha saf tereyağı ve deniz tuzu ekleyebilirsiniz.



Balkabağı Çorbası

dodo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc141305
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
496 defa indirildi / yazdırıldı




5 bardak tavuk suyu
1,5 çay kaşığı tuz
4 bardak püre halinde balkabağı
1 kaşık maydanoz
1 orta boy soğan
Yarım çay kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Yarım bardak krema
5 tane karabiber

Doğranmış taze maydanoz haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve yarım saat boyunca kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
Daha sonra bu karışımı ocağın üstünden alın ve bir karıştırıcı yardımıyla tüm malzemeyi homojen hale gelene kadar karıştırın. Çorbanız kıvamlı bir püre olduğunda yeninden ocağın üstüne koyun ve içine kremanızı dökerek bir 5 dakika daha karıştırın. (Dilerseniz krema ilave etmeyebilirsiniz.)
Daha sonra kaselere dökün ve üzerine taze kıyılmış maydanoz serperek servis edin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.06.2021


Balkabağı Çorbası

melda özer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc147528
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1/2 kg balkabağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1/2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 orta boy soğan

Sıvı yağ ile soğanları kavurun, rendelediğiniz kabakları ilave edin, sarımsak ve baharatları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Su ve sütü ilave ederek kıvam alıncaya kadar kaynatıp pişirin. Arzu ettiğiniz kıvama ulaştığında rondodan geçirin. Tarçın çubuğu ve dereotu ile süsleyerek servis edin.



Balkabağı Çorbası

marşandiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.12.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc147590
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2019
485 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 kg bal kabağı
1 adet kırmızı soğan
2 adet havuç
100 ml krema
5 dal adaçayı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Bal kabaklarına, önceden ısıttığınız fırında 40 dakika ön pişirme işlemi uygulayın. Adaçaylarını iki yemek kaşığı zeytinyağına koyun ve bekletin ardından ise bu karışımı kavurun. İyice ısınınca adaçayını alabilirsiniz. Soğan ve havuçları ayrı bir yerde kavurun. Bal kabaklarını da bu karışıma ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 1.5 litre sıcak suyu da ekledikten sonra blender’dan geçirin. Krema, tuz ve karabiber ekleyerek servis yapabilirsiniz.



Balkabağı Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153680
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı




2 dilim ayıklanmış balkabağı
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Tavuk göğsünü suda haşlayın. Tavuğu sudan alıp, didikleyin. Etin yarısını çorbanın üzerine kullanmak üzere kenara ayırın. Kalanını yeniden suya ilave edin. Küp doğranmış balkabağı, limon suyu, limon kabuğu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Blenderden geçirip, ocaktan alın. Üzerine tavuk eti serpiştirip servis yapın.



Balkabağı Çorbası

pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc153812
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
298 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

2 su bardağı bal kabağı
2 adet küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığından az tuz
Karabiber
Et veya tavuk suyu

Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile soteleyin. Kıvam alması ve daha sağlıklı olması için tercihen nohut ununu ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Haşlayıp püre haline getirdiğiniz balkabaklarını ekleyin, tavuk suyu veya et suyu ekleyerek lezzetlendirin. 1 çay kaşığından az tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan 5-10 dakika sonra servise hazır olacaktır. Taze kişniş ile servis edebilirsiniz.



Balkabağı Çorbası

ekmekci kız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2020
Mesajlar: 26
Şehir: Aksaray
Kısa URL: https://ml.md/lc154851
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020
243 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 iri dilim balkabağı
1 adet patates
2 litre su
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal

Bir tencereye doğradığınız kabağı ve rendelediğiniz patatesleri alın.
Üzerine sıcak suyu ilave edip kaynatmaya başlayın.
O esnada bir tavada sıvı yağ ile doğradığınız soğan, sarımsak ve rendelediğiniz havucu güzelce kavurun.
Kavurduğunuz bu harcı tencerede kaynayan sebzelere ilave edin.
Son olarak et suyu ve tuzunu da ekleyip tüm sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Ardından çorbayı blender?dan geçirip içine süt ilave edin ve karıştırın.
Yavaş yavaş kıvamını bulan çorbaya baharatlarını da ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve sıcak sıcak servis edin.



Balkabağı Çorbası

kör talih
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc155062
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020
477 defa indirildi / yazdırıldı




3 dilim bal kabağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Zerdeçal
2 litre su
1 su bardağa süt
1 su bardağı et suyu

Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz. Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Bir bardak et suyu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Blender'dan geçiriyoruz ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave ediyoruz. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatıyoruz ve karabiber ilave edip altını kapatıyoruz.



Balkabağı Çorbası

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc160796
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr balkabağı
1 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Muskat

Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi eşit büyüklükte doğrayın.
Tencereye zeytinyağı, ve doğranmış malzemeleri alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. (Haşlanmış balkabağı ya da balkabağı püresi kullanacaksanız soğan, patates ve havucu 3-4 dakika kavurduktan sonra balkabağını ekleyin ve 2 dakika boyunca, kabak tamamen ezilinceye kadar kavurun.
Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek lezzetlendirin.
Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.



Balkabağı Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163829
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Adapazarı balkabağı
1 adet orta boy patates
1 adet küçük boy soğan
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
5-6 su bardağı sebze suyu
Çay kaşığının ucu ile tarçın ve muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
100 gram keçi peyniri
30 gram kavrulmuş kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Balkabağının kabuklarını ve varsa çekirdeklerini temizleyin. Küp şeklinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kısık ısıda soteleyin. Soğanın rengi değiştikten sonra bal kabağı ve patatesi ilave edin. Üzerini örtecek kadar sebze suyu katıp karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ısıda ve tencerenin kapağı kapalı olarak 25-30 dakika pişirin. Pişirme sırasında azar azar kalan sebze suyunu da ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp, krema kıvamı alana kadar blender'den çekin. Tarçın ve muskatı katıp karıştırın. Üzeri için 2 yemek kaşığı yardımıyla keçi peynirine şekil verin. Çorbayı servis tabaklarına pay edip üzerlerini keçi peyniri ve kabak çekirdeği ile süsleyin. Zeytinyağı gezdirip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.



Balkabağı Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172042
Gönderme Tarihi: 14.May.2023
103 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
800 gr balkabağı
Karabiber
Tuz
Tavuk ya da et suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Balkabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Daha sonra servis edilir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023






Balkabağı Çorbası Tarifleri Düğün Çorbası Tarifleri



(25 adet Balkabağı Çorbası 580,362 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort