|
|
Balkabağı Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111377
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2015
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg balkabağı
1 paket Knorr Acılı ve Baharatlı Fırın Çeşnisi
2 soğan
1 adet Knorr Jel Bulyon (veya 2 küp Knorr Tavuk Bulyon)
5 yemek kaşığı Becel Pratik
3 sap pırasa
4 diş sarımsak
1 su bardağı süt
4 bardak su
1 kök kereviz
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı Knorr Acısso
Soğanların 1 tanesini, sarımsakları, pırasaları ve kerevizi kabaca doğrayın. Knorr Acılı ve Baharatlı Fırında Çesnisinin içinden çıkan fırın torbasına yerleştirin.
Balkabaklarını soyun ve yine kabaca doğrayın, bunları da fırın tobasına yerleştirin. Üzerine 3 kaşık balı ekleyin.
Üzerine 2 kaşık Becel Pratik ekleyin ve Acılı ve Baharatlı Çeşniyi fırın torbasının içindeki sebzelere ilave edin.
180 dereceye ısıtılmış fırına koyun.
Sebzeler fırında pişerken, 3 kaşık Becel Pratik yağı tencereye koyun, tarçını ve kimyonu ilave ettikten sonra kalan soğanı ilave edin ve baharatların kokusunu alıncaya kadar soteleyin. 4 bardak suyu ilave edin
Su kaynamaya başlayınca 1 adet Knorr Tavuk Suyunu ekleyin.
Kaynayan suya, fırın torbasının içinde kendi buharı ve çeşniyle pişmiş olan balkabakları ve sebzeleri ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatın ve el blenderi yardımı ile çekin.
|
|
Balkabağı Çorbası Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|