|
Balkabağı Mücveri |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170966
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Un 6 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Galeta Unu 4 Çorba Kaşığı
Karabiber 1 Tutam
Susam 1 Çorba Kaşığı
Ceviz 2 Çorba Kaşığı
Soğan 1 Adet
Yumurta 3 Adet
Balkabagi 250 Gram
Balkabağını haşladıktan sonra çatalla ezin. İnce kıyılmış soğanı 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Balkabağı, soğan, 1 adet yumurta, un, dövülmüş 2 çorba kaşığı ceviz, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Elinizi una bulayıp bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
Diğer tarafta bir kasede galeta unu ve susamı karıştırın. 2 adet yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Hazırladığınız mücverleri önce susamlı karışıma daha sonra yumurtaya bulayın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
|
Balkabağı Mücveri |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162102
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
Bir avuç kıyılmış maydanoz
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Bal kabağını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
İçine yumurta, un, baharatlar, tuz ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Geniş bir tavada tavanın dibini kaplayacak kadar yağ kızdırın.
Mücver karışımını kızgın yağa kaşık kaşık koyup arkalı önlü kızartın.
|
Balkabaklı Mücver |
|
müjgan baykal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc154183
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 dilim bal kabağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2.5 su bardağı un
2 adet yumurta
Mısırözü yağı
Bal kabağını soyuyoruz, irice rendeleyip büyük bir kaba alıyoruz. Kıyılmış dereotu, maydanoz ve yumurtaları ilave ediyoruz. Unu da ilave edip yoğuruyoruz. Elimizle istediğimiz şekli veriyoruz. Kızdırılmış yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
|
Balkabağı Mücveri |
|
hademe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2019
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143958
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 gram balkabağı
1 adet yumurta
Çökelek
Yeşil soğan
Muskat
Yeşillik
Yeşil soğanı ve yeşillikleri incecik kıyıp, balkabağının tamamını rendeleyin. Bir kapta balkabağı, yeşillikler, yumurta, çökelek ve muskatı karıştırın.
Karışımı isterseniz fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin isterseniz de kaşık kaşık alarak tavada kızgın yağda pişirebilirsiniz.
|
Balkabağı Mücveri |
|
Nakip
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc100928
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
1,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
Yarım kg balkabağı
4 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığ un
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bütün malzemeler karıştırılarak, mücver harcı elde edilir. Bir tavada sana klasik yağ kızartılır. Mücverler birer yemek kaşığı alınarak, yağda köfte şeklinde kızartılır.
|
Balkabağı Mücveri |
|
gurbet gülü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37209
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2009
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg soyulmuş balkabağı
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
Kıvam için un
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Kabak rendelenir. Üzerine rende soğan, kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz ve az miktarda un eklenir. Kızgın yağa kaşıkla dökülür. İki yüzü kızartılır.
|
Balkabağı Mücveri |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8405
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006
3,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram balkabağı
2 dal taze adaçayı
2 dal taze soğan
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 şişe maden sodası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Servis için:
Sarımsak ve dereotlu yoğurt
Balkabağını rendeleyin. Taze soğan ve adaçayını ince kıyın. Sırasıyla yumurta, maden sodası, un, tuz ve karabiberi ekleyip, akışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafif zeytinyağı ile yağlayın. Mücverleri kaşıkla yuvarlak ve ince şekilde tavaya dökün. Her iki yanını da kızartın. Sarımsak ve dereotu katılmış yoğurt ile servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.12.2021
|
|