Fırın kabına dilimlenmiş bal kabağını dizin. Üzerine margarin ve karabiber serpin. Fırında 35 dakika pişirin.
Rokayı yıkayın. 8 adet bıldırcınyumurtasını haşlayın ve soyun.
Tabakta roka, zeytin, kekik ve beyaz peynirini zeytinyağıyla karıştırın.
Bal kabağı ve yumurtalarla servis yapın.
500 gr bal kabağı
Zeytinyağı
1 bardak haşlanmış kinoa
1 limonun suyu
1 bardak roka
1/4 bardak kişniş
Tuz
Karabiber
Bal kabağını 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ardından küp küp doğrayın. Farklı bir kabın içine önceden haşladığınız kinoa, elinizle kopararak böldüğünüz roka, küp küp kesilen bal kabağı ve kişnişi birleştirip, karıştırın. Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber ile hazırladığınız sosla harmanlayarak servis tabağına alabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc176385
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr küp küp doğranmış balkabağı
1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
5 adet doğranmış kuru incir
1/2 su bardağı doğranmış ceviz
1 kase doğranmış yeşillik
Sosu için:
1 çay kaşığı çörek otu
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik toz karabiber
Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye bal kabaklarını dizin ve yumuşayıncaya kadar pişirip, soğutun. Bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Servis kasesine salata malzemelerini alın ve üzerine sostan gezdirip karıştırın.