|
Balkabaklı Cheesecake |
|
Othello
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44466
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
3,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
Habertürk
Tabanı için:
2 su bardağı yulaflı ya da buğdaylı bisküvi
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı erimiş tereyağı ya da margarin
Cheesecake için:
900 gr. labne peyniri
1 su bardağı esmer şeker
450 gr. balkabağı
3 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay
Balkabaklarını küçük küpler şeklinde kesip yumuşayıncaya dek kaynar suda haşlayın. Suyunu süzüp, püre haline getirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Bisküvileri, erimiş margarini ve yarım su bardağı toz şekeri mikserden geçirip, 24 santim çapındaki bir kalıbın dibine ve kenarlarına yaklaşık 4 santim yüksekliğe gelecek şekilde iyice bastı-ı rarak yayın. Cheesecake'in tabanını oluşturacak bu bisküvili karışımı 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki labne peyniri ve esmer şekeri çırpın^ Mikseri yavaş hızda çalıştırıp, peynir karışımına balkabağı püresini ve yumurtaları ekleyin. Son olarak tuzu ve baharatları ilave edin. Karışımı, soğuyan tabanın üzerine döküp 1.5 saat pişirin. Fırını kapatıp, 1 saat fırının içerisinde soğumaya bırakın. Ardından da, oda sıcaklığındaki keki buzdolabında soğutun.
ML® Balkabaklı Kurabiye için tıklayın
|
Balkabaklı Cheescake |
|
Tansu Öz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc128687
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017
963 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hazırlanışı: Balkabaklarını buharda yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya alın. Ardından el blenderyla püre haline getirin. 20 cmlik kelepçeli kalıbı yağlayın. Tabanına döşemek için un, şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve tereyağını elinizle ovuşturarak karıştırın. Hamur haline getirmek için suyu ilave edin ve yoğurmadan hamuru birleştirip 10 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hazırladığınız hamuru dolaptan çıkarın çok az daha büyük olacak şekilde yarım cm. kalınlığında açıp kalıba döşeyin. Kenarlarını iyice bastırıp fırında 10-15 dakika pişirin. Fırın ısısını 150 dereceye düşürün. Tabanı fırından çıkarıp soğumaya çıkarın. Ardından cheescake harcını hazırlayın. Krem peyniri mikserde pürüzsüz hale getirinceye kadar karıştırın. İçine, kremayı, balkabağı püresini, nişastayı ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Sonra teker teker yumurtaları ilave edin ve karışımı kalıba dökün. Fırında 45-50 dakika pişirin. Fırını kapatıp, 15 dakika kapağı açık şekilde fırında bekletin ve sonra çıkarın. Kalıp iyice soğuyunca buzdolabında en az birkaç saat bekleterek servis yapın. Dilerseniz cevizle süsleyebilirsiniz.
|
Balkabaklı Cheesecake |
|
pazartesi sendromu
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Pazar |
Kısa URL: https://ml.md/lc143369
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2019
1,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için:
1 litre süt
2 paket labne peyniri
2 adet yumurta
2 paket vanilya
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
Balkabağı sosu için:
500 gram soyulmuş balkabağı
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
Yarım bardak su
İlk olarak geceden küp küp doğrayıp, üzerine şeker döküp beklettiğiniz balkabaklarını kısık ateşte kaynamaya alın. Bu arada bisküvileri robot yardımı ile parçalayın. Erittiğiniz tereyağı ile bir kabın içinde iyice karıştırın. Karışımı kalıbınızın tabanına spatula yardımı ile serin. Donması için kremayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
Un, şeker, süt, vanilya ve yumurtayı bir tencere içinde koyulaşıncaya kadar pişirin ve ateşten aldıktan sonra labne peyniri de ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpın. Bisküvilerden yaptığınız tabanınızın üzerine kremayı dökerek önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Yarım bardak su içinde nişastayı eritip balkabaklarının üzerine dökün ve çırpıcı yardımı ile krema halini alana kadar karıştırın. Fırından aldığınız kekin üzerine balkabağı kremasını döküp dışarıda biraz soğumasını bekledikten sonra bir gece dolapta bekletin.
Ceviz ile servis edin.
|
Balkabaklı Cheesecake |
|
Tanju Çakır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151272
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balkabaklarını buharda yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya alın. Ardından el blenderyla püre haline getirin. 20 cmlik kelepçeli kalıbı yağlayın. Tabanına döşemek için un, şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve tereyağını elinizle ovuşturarak karıştırın. Hamur haline getirmek için suyu ilave edin ve yoğurmadan hamuru birleştirip 10 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hazırladığınız hamuru dolaptan çıkarın çok az daha büyük olacak şekilde yarım cm. kalınlığında açıp kalıba döşeyin. Kenarlarını iyice bastırıp fırında 10-15 dakika pişirin. Fırın ısısını 150 dereceye düşürün. Tabanı fırından çıkarıp soğumaya çıkarın. Ardından cheescake harcını hazırlayın. Krem peyniri mikserde pürüzsüz hale getirinceye kadar karıştırın. İçine, kremayı, balkabağı püresini, nişastayı ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Sonra teker teker yumurtaları ilave edin ve karışımı kalıba dökün. Fırında 45-50 dakika pişirin. Fırını kapatıp, 15 dakika kapağı açık şekilde fırında bekletin ve sonra çıkarın. Kalıp iyice soğuyunca buzdolabında en az birkaç saat bekleterek servis yapın.
Not: Dilerseniz cevizle süsleyebilirsiniz.
|
Balkabaklı Cheesecake |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166180
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2022
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
Kreması için;
400 gr labne peyniri
400 gr krema
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Balkabağı jölesi için;
250 gr balkabağı
½ çay bardağı toz şeker
½ su bardağı su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Bisküvileri rondodan geçirin ve üzerine erimiş tereyağını ilave edin. İyice karıştırın ve karışımı kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalıbı buzdolabına koyun. Derin bir kasede labne peyniri ve kremayı çırpın. Üzerine yumurta, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız krema sosunu kelepçeli kalıba dökün. Kekik eşit şekilde pişmesi için kalıbın etrafına alüminyum folyo sarın. Kekin çatlamaması için ısıya dayanıklı bir kaseye su koyun. Keki 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ayıklanmış ve küp küp doğranmış balkabağı, su, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. Balkabakları yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı blender ile ezin ve püre haline getirin. Püreyi soğuduktan sonra, oda ısısında beklettiğiniz kekin üzerine dökün. Balkabaklı cheesecake’i buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Bal Kabaklı Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168275
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Taban:
150 g hurma
75 g kabak çekirdeği içi
75 g iri kırılmış ceviz
2 - 3 yemek kaşığı süt
Kabaklı karışım:
150 g kaju fıstığı
250 g ayıklanmış bal kabağı
500 ml portakal suyu
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı toz tarçın
Üzeri için:
3 - 4 dilim portakal
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Kabak çekirdeği ve cevizleri mutfak robotuna alın ve öğütün. Üzerine hurma ve sütü ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Karışımı kalıba alın, kaşık ile bastırarak tabana yayın ve buzdolabında bekletin.
Kaju fıstıklarını mutfak robotunda iri parçalara kırın. Bal kabaklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Portakal suyu, kaju fıstıkları ve rendelenmiş bal kabağını bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5-10 dakika bekletin ve mutfak robotuna alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, vanilya aroması, bal ve tarçını ilave edin. Karıştırarak püre haline getirin. Buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Buzdolabının dondurucu kısmında 3 saat bekletin.
Süre sonunda dondurucudan alın. Kalıptan çıkarın, portakal dilimleri ve kabak çekirdekleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
|
Bal Kabaklı Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168276
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Bal kabağı püresi için:
1 kg ayıklanmış bal kabağı
1,5 su bardağı su
0,5 çay bardağı toz şeker
Taban için:
200 g yulaflı bisküvi
50 g eritilmiş tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı yoğurt
Sos için:
2 - 2,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Ayıklanmış kabakları büyük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip orta ısıdaki ocakta kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları tencereden alın ve altına bir kap koyduğunuz süzgece koyun. Kaşığın arkası ile hafifçe bastırarak püre haline getirin. Alttaki kaba süzülen suyu su bardağına alın. Bardağı doldurmaz ise tenceredeki sudan ekleyerek 1 su bardağına tamamlayın ve sosta kullanmak üzere kenara ayırın. Kabak püresini soğuması için bekletin.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt ve cevizleri ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yarısını hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine hazırladığınız kabak püresini yayın. Kalan kremayı mikser ile kısa bir süre çırpın ve kabak püresinin üzerine yayın. Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin.
Ayırdığınız 1 su bardağı kabak suyunu bir tencereye alın. Üzerine mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Tencereyi orta ısıdaki ocak üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servisten önce hazırladığınız sosu cheesecake'in üzerine dökün ve dilimleyerek servis yapın.
|
Balkabaklı Cheesecake |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171736
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2023
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram bal kabağı
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Krema için:
400 gram labne
200 gram sıvı krema 1 paket yeterli
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Kabakları güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım ve küp küp kesip tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayan kabakları rondodan geçirip püre haline getirelim. Tabanı için bisküvileri robottan geçirip un haline getirip tereyağı ile karıştıralım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına döküp bir bardak yardımıyla bastırarak yayalım. Krema için labne, şeker, vanilya ve sıvı kremayı iyice çırpalım, şeker eriyene kadar. Yumurta, nişasta ve unu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım. Kremayı kalıbımızın içine dökelim ve tepsi içine oturtalım. Tepsi tabanına bir parmak kadar su koyalım ve önceden ısıttığımız 180 derecelik alt üst ayar fırında 10 dk. bu şekilde pişirelim. Dereceyi 160 dereceye düşürüp 50 dk. kadar da kapağı hiç açmadan bu şekilde pişirelim. Süre sonunda fırını kapatalım ve fırının kapağını hafif aralayarak 1 saat kadar bu şekilde fırın içinde bekletelim. Fırından çıkan cheesecake'i kalıptan çıkartmadan üzerine bal kabağı püresini güzelce yayalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
|
Balkabaklı Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176850
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2024
152 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Balkabağı püresi için:
500 gr Balkabağı
200 gr Şeker(1 su bardağı)
400 ml Su (2 su bardağı)
40 ml Mısır Nişasta (4 yemek kaşığı)
50 ml Soğuk Su (yarım çay bardağı)
Taban bisküvi için:
260 gr Tam buğday unlu bisküvi
60 gr Tereyağı (4 yemek kaşığı) oda ısısında olmalı
5 gr Tarçın(1 tatlı kaşığı) isteğe bağlı
Cheesecake Karışımı için:
1000 gr Labne Peyniri
4 adet Yumurta
200 gr Toz Şeker (1 su bardağı)
200 gr Krema (1 paket)
10 ml Nişasta (1 yemek kaşığı)
1 paket Vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya
1 adet Limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Balkabaklarını küp küp doğrayalım. Balkabağını ve şekeri tencereye alın 400 ml yani 2 su bardağı suyu tencereye ilave edin kapağı kapatın.
Hafif kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.
Balkabağı piştiğinden emin olduktan sonra el blenderi ile püre haline getirin.
Ayrı bir yerde yarım çay bardağı soğuk su ile nişastayı açın ve püreye ilave edin.
5 dakika daha kaynatın ve soğutmaya alın.
Bisküviyi mutfak robotu ile toz haline getirin oda ısısına getirdiğiniz tereyağını ilave edin isteğe bağlı olarak tarçını da ilave edebilirsiniz.
Malzemelerin hepsini robottan geçirdikten sonra cheesecake kalıbına hepsini boşaltın ve bardak arkasıyla dümdüz ve sıkı bır taban yapın.
Bir kaba labnenin hepsini boşaltın ve şekeri ilave edin ve labne yumuşayana kadar çırpın.
Kremayı ilave edin ve çırpmaya devam edin. Nişasta ve vanalini ekleyin bütün malzemeler topak kalmayacak şekilde çırpın.
Yumurtaları tek tek kırıp karışıma yedirin. Yumurtaları hepsini aynı anda kırıp çırpmayın.
Bisküvi tabanınıza cheesecake karışımını ilave edin. Cheesecakeinizi fırın tepsisine koyun ve tepsiye su koyun. Önceden fırını ısıtın.130 dereceye fırını getirin ve ürünü 60 dakika pişirin sonra fırını 160 dereceye getirin 25-30 dakika arası pişirin.
Ürünü fırından alın ve soğumaya bırakın. Soğuttuğunuz balkabağı püresini cheseecakin üzerine boşaltın ve bir spatula yardımıyla boşluk kalmayacak şekilde her yerine sürün. Buzdolabında 3 saat bekletin. İsterseniz tahin ve ceviz ile üstünü süsleyebilir sunumunuzu öyle yapabilirsiniz.
|
|