|
|
|
Balkabaklı Humus |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3878 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186157
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış balkabağı püresi
2 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz (isteğe göre)
Bir tutam karabiber
Üzeri için:
Zeytinyağı, kırmızı toz biber, kabak çekirdeği
Kabakları küçük parçalara doğrayın, haşlayın veya fırında pişirip püre haline getirin.
Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın.
Tahin, sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin.
Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Gerekirse 1–2 yemek kaşığı su ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirin.
Toz biber ve kabak çekirdeği ile süsleyin.

|
Balkabaklı Humus |
 |
marşandiz
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.12.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc147588
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2019
552 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 gr bal kabağı püresi
200 gr haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı taze kişniş
Zeytinyağı
Hazırlamış olduğunuz bal kabağı püresini, haşlanmış nohutu, 2 yemek kaşığı tahin, 1 yemek kaşığı limon suyu, kimyon, sarımsak ve zeytinyağını çukur bir kaba koyup, karıştırın. Ardından homojen bir karışım olması için bütün malzemeleri rondonun haznesine koyun ve karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra taze kişniş ile servis edebilirsiniz.

|
|
Balkabaklı Humus Tarifleri Balık Salatası Tarifleri
|
|