|
Balkabaklı Muhallebi |
|
Ebru San
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc36441
Gönderme Tarihi: 15.May.2009
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dilim balkabağı
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
Kabak dilimlenir. Üzerine yarım su bardağı şeker eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Sonra ezilerek püre yapılır. Başka bir tencereye süt, un, kalan şeker ve kabak konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan heme önce margarin eklenir, karıştırılır. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca servise sunulur.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
cızbız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93161
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
2,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo balkabağı
1 su bardağı toz şeker
200 gram fındık, fıstık, ceviz
Süt
5 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket krem şanti
100 gram tereyağı
Balkabaklarını soyduktan sonra rendelemeye başlıyoruz. Rendeledikten sonra üzerine şeker ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz, Üzerine fındık ekleyip tereyağı ile soteliyoruz. Kabaklar sotelendikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Borcama yaptığımız krem şantili muhallebiyi döküp üzerine balkabak şeker karışımını ekliyoruz. Üzerini fındık ve fıstıklarla süsleyip. Soğuk servis yapıyoruz.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118254
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2016
2,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Kumaş
½ kg balkabağı
3 adet karanfil
1 su bardağı şeker
2 tane tarçın çubugu
1 fincan üzüm pekmezi
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı fıstık
Bal kabağını patates dilimi şeklinde doğrayalım. Şekeri, karanfili, tarçın çubuğunu ve pekmezi derin bir kapta püre kıvamına gelinceye dek pişirelim. Çatalla ezelim. Başka bir kapta muhallebiyi hazırlayalım. Göz göz olup koyu bir kıvama gelene kadar karıştıralım. Ocağı kapatınca tereyağını koyalım. Ilınmasını bekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Buzdolabında 4 saat bekletip hindistancevizi ve fıstık ile süslüyoruz.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
sultan gazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150115
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2020
441 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı un
2/3 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı küçük doğranmış balkabağı
2 çorba kaşığı toz şeker
Doğranmış balkabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Karışımı orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ilave edin ve ateşten alın. Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına balkabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serperek servis yapın.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168485
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2022
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. bal kabağı
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
Kabağı dilim dilim kesiyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğrayıp yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte ezilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz. İyice ezilen kabak dilimlerini blenderdan geçiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak süt ilave ediyoruz. Şekerini de kattıktan sonra karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan sütlü kabak tatlımızı kaselere bölüp servis ediyoruz.
|
Balkabaklı Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177543
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2024
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Muhallebi için:
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 su bardağı küçük doğranmış bal kabağı
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için doğranmış bal kabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca fazla suyu varsa süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, nişastayı, şekeri ekleyin. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Çırpıcı yardımıyla göz göz olana kadar, karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın. Kalan yarısına bal kabağı püresini ilave edip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup, üzerini dövülmüş ceviz, fındık veya kurutulmuş meyveler serperek servis yapın.
|
|