|
Balkabaklı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc30088
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. balkabağı
6 adet karanfil
4 kg. (4 su bardağı) toz şeker
48 adet Ülker Pötibör bisküvi
¾ su bardağı iri çekilmiş fındık
Balkabaklarını 3 cm. kalınlığında dilimleyin. Her bir dilimin kabuğunu, yeşil kısmını tamamen alarak bıçakla temizleyin. Yıkayıp derince bir tencereye yerleştirin.
Tenceredeki balkabaklarının üzerine karanfilleri serpiştirin. Şekeri döküp tencereyi biraz sallayarak, şekerin kabakların üzerine eşit yayılmasını sağlayın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Bu süre sonunda ateşi kısın ve kabakları iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-45 dakika pişirin. Ateşten alıp biraz ılımaya bırakın.
Ilımış kabakları bir kevgir ile tencereden alıp robotunuzun parçalayıcısına koyun. Robotu çalıştırıp, azar azar pişme şurubundan katarak akıcı kıvamlı bir püre haline getirin. (Aynı işlemi çatalla iyice ezmek suretiyle de yapabilirsiniz.)
20x25 cm ebadında derince bir kaba 8 adet bisküviyi yan yana dizin. Üzerlerine biraz kabağın pişme şurubundan gezdirin. Bir sıra daha dizip kabak püresinin 1/3'ünü yayın. Biraz fındık serpiştirin. Tekrar aralarını ıslatarak 2 sıra bisküvi dizip kabak ve fındık koyun. Son katı da aynı şekilde döşeyip, en üstte fındık olacak şekilde pastayı tamamlayın.
Kabı buzdolabına yerleştirip, yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Balkabaklı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48499
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg balkabağı
1 paket pötibör bisküvi
500 gram toz şeker
4 adet yumurta
2 paket Bizim Mutfak Vanilya
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pirinç Unu
2 tatlı kaşığı tarçın
pekmez
Kabakları tencereye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Çok kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin. Kabaklar haşlanınca ocaktan alın. Soğuyunca püre halinde ezin. Yumurtalar ve tozşekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Kabak püresi, vanilya, kabartma tozu, pirinç unu ve tarçını ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Pötibör bisküvilerini keki pişireceğiniz tepsinin tabanına yayın. Üzerine karışımı yayın, önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Fırından alın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. İsteğe göre pekmez eşliğinde servis yapın.
|
Balkabaklı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58456
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010
2,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg bal kabağı
2 bardak şeker
1 paket Ülker Pötibör bisküvi
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Kabakları soyup doğrayalım ve bir tencereye alalım. Üzerine şekeri ilave edip pişrelim. Pişen bal kabağını ezerek püre haline getirelim. Bisküvileri parçalayarak, soğumuş olan püremize ekleyelim ve ikisini birbirine iyice karıştıralım. Bu karışımı kelepçeli kalıba boşaltıp üzerine hazırlanan krem şantiyi koyalım. Buz dolabında bekletip servis yapabilirsiniz.
|
Balkabaklı Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48235
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
2,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 paket hazır pasta tabanı
1 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 kutu hazır krema
2 yaprak jelatin
1 su bardağı ceviz
3 adet portakal
2 çorba kaşığı esmer şeker
Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını orta boy bir tencereye aktarın. 2 bardak tozşeker ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Jelatinlerin erimesi için soğuk suda 10 dakika kadar bekletin. Küçük bir kaseyi sıcak su dolu bir kabın içine oturtun ve avucunuzda sıktığınız jelatinleri benmari usulü eritin. Kremayı mikserin önce orta, ardından yüksek ayarında sertleşene kadar çırparak kremşanti hazırlayın. Soğuyan kabak tatlısını blender yardımı ile püre haline getirdikten sonra, hazırladığınız kremşantinin 2/3 kadarını ve eriyen jelatinleri ilave edin. Hazır pandispanyanın bir katını kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Keki ıslatmak için portakal suyunu 2 çorba kaşığı esmer şeker ile karıştırın ve her iki katını da bu karışımla ıslatın. (Pandispanyanın üst katını bir tabağa alarak bekletin). Ayırdığınız kremşantinin bir kısmını pandispanyanın üzerine ince bir tabaka halinde sürüp, kalın bir tabaka halinde de balkabağı püresini üzerine yayın. Üzerine bolca dövülmüş ceviz içi serpiştirin. Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatın. Kekin üzerini süslemek için spatula yardımıyla balkabağı püresi ile tamamen kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. İsteğe göre pastanın etrafını kırık ceviz ya da file fındıkla süsleyebilir, kremşantiyi sıkma torbasına doldurarak şekil verebilirsiniz. Dilimleyip servis yapın.
|
|