Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > Balkabaklı Puding (3 adet - 17,178 defa bakıldı)

Balkabaklı Puding


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabaklı Puding

M.Güneş
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.11.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc103140
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014
1,888 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram balkabağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi

Kabakları kalın bir şekilde dilimleyip geniş bir tencereye koyun. Üzerine karanfil ve şeker ekleyip kendi suyuyla pişirin. Muhallebisi için sütü ve şekeri tencereye koyun pişirin. Pirinç unu, nişasta ve vanilyayı katıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Derin bir kabın içine pişen muhallebiyi dökün. Balkabaklarını servis kaplarına koyun. Ilıyan muhallebinin üzerine bisküviyi dökün. Muhallebi soğuduktan sonra balkabaklarıyla birlikte kat kat servis kabına alın. Soğuduktan sonra servis edin.



Balkabaklı Puding

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc164129
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ayıklanmış bal kabağı
2 su bardağına yakın toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
Puding için:
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu krema
Üzeri İçin:
Ceviz içi

Genişçe bir tencereye kabakları dilimleyip, üzerine şekerini döküp, kısık ateşte 45 dakika kadar şerbetini taşırmadan pişiriyoruz.
Suyunu çekip, şerbetiyle kalınca, bir de rengi değişince tatlımız hazır demektir.
Tümü fazla gelebilir, kalanı yine tatlı olarak tüketilir.
Ayırdığımız kadarını biraz şerbetinden de katarak bir ezici yardımıyla ya da çatalla ılıkken eziyoruz.
Bir kenara ayırıyoruz.
Bisküvileri elimizde gelişi güzel ufalayıp kadehlerimizin dibine 1 parmak kadar koyuyoruz.
Şimdi de minik bir tencerede pudingini hazırlayalım. 2 su bardağı süte, 1 yumurtanın sarısı, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ile 2 dolu yemek kaşığı nişastayı ekleyip devamlı karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirip ılınmasını bekliyoruz ve ılınınca 1 kutu kremayı katıp mikserle çırpıyoruz.
Şimdi kadehlere bisküvilerin üzerine pudingimizi kupanın yarısına kadar döküyoruz.
Ardından ılınan kabak püresini de pudingin üzerine kaşıkla ekliyoruz.
Burada kullanılan kabın cam olması görüntü açısından çok önemli. En üstünü ise cevizle taçlandırıyoruz.
Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.



Balkabaklı Puding

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169756
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Bal kabaklı karışım:
1 adet bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
10 adet sade petit beurre bisküvi (iri kırılmış)
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3,5 su bardağı süt
Üzeri için:
0,5 çay bardağı ince kırılmış ceviz

Bal kabaklarını irice kesip üzerine toz şeker ve suyu ilave edin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp çatal ile ezerek püre haline getirin. Soğutup kırılmış bisküviler ile cevizleri ilave edin ve karıştırın.
Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Pudingi, aralara bal kabaklı karışımdan koyarak kaselere paylaştırın.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin. Ceviz ile süsleyerek servis yapın.







Balkabaklı Puding Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(3 adet Balkabaklı Puding 17,178 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort