Kısa URL: https://ml.md/lc163022
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg balkabağı
Yarım kg tozşeker
Muhallebi için:
1 kg süt
250 gram tozşeker
5 adet damla sakızı
1 su bardağı su
100 gram nişasta
6 adet yaprak jelatin
Balkabağını yıkayıp dilimleyin. Dilim halindeyken kabuklarını soyun ve kalınca parçalar şeklinde doğrayın. Bir tencereye dizip üzerine şekeri gezdirin (mümkünse şekerini 1 gece önceden koyup, suyunu bırakmasını sağlayın. Yoksa pişerken yarım çay bardağı su ekleyin). Kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabakları iyice ezip püre haline getirin. Kare bir tepsiye püreyi yayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Diğer tarafta muhallebi için sütün içine toz şekeri ve damla sakızını ilave edip karıştırarak kaynatın. Nişastayı 1 bardak suda ezin. Jelatinleri ve nişastayı kaynayan süte ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kaynatıp balkabağı püresinin üzerine yayın. 1-2 saat buzdolabında bekletip donmasını sağlayın. Dilimleyerek servis yapın.
Balkabağı püresi için:
500 g bal kabağı (iri küpler şeklinde doğranmış)
0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Sakızlı muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin
0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz
Bal kabağı, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınması için biraz bekletin. Mutfak robotunda püre haline getirin.
Sütü tencereye alıp üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.
Sakızlı muhallebiyi, aralara bal kabağı ve ceviz koyarak kaselere doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.