|
Balkan Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157500
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram biftek
5 adet mantar
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bifteği jülyen doğrayıp tencerede haşlayın. İnce doğranmış mantarları da ekleyin. Ayrı bir tencereye yağı alıp unu ekleyin. Un pembeleşene kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip karıştırın. Sütü ekledikten sonra et ve mantarları haşlama suyuyla ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Karıştırarak kaynatın. Üzeri için tereyağı eritip pulbiber yakın. Yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
|
|