Kısa URL: https://ml.md/lc43699
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2009
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 Kg. taze taleme peyniri (yağlı)
1 Kahve fincanı un
1 su bardağı bal
1 Tuz ve yağlı, beyaz peyniri bir tencere içinde elle iyice ufalayınız.
2 Hafif ateş üzerinde tahta kaşıkla karıştırarak pürüzsüz süt haline getiriniz.
3 İçine unu ilâve ediniz ve karıştırarak kaynatınız.
4 Balı içine katarak eritiniz ve ateşten alınız.
5 Ilık olarak servis yapınız.
Not: İyi yapılmış bir höşmerimin lastik gibi uzaması lâzımdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc99460
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014
3,845 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr kaymak
150 gr margarin
2 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 fiske tuz
3 yemek kaşığı bal
Sütü kaynatıp kaymağı içine koyuyoruz ocağın üzerinde hamur toparlayana kadar karıştırıyoruz tavaya alıp yağı ekliyoruz ve iki tarafını çevirerek kızartıyoruz düz bir tabağa çevirip üstüne bal döküyoruz.