500 ml süt
6 yemek kaşığı irmik (70 gr) - Daha sıvı bir kıvam isterseniz 5 yemek kaşığı irmik kullanın
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı bal
Arası için:
1/2 adet muz
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Hindistancevizi rendesi
Sütü ve irmiği bir tencereye alın. Ocağın altını orta derecede açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın. Karışım koyu kıvama gelince içine tereyağ ekleyin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyin. Karışım soğuduktan sonra balı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Arası için muzları ince ince dilimleyin. Cevizi havanda irice dövün ve içine tarçını ekleyin. Servis kabının altına irmikli karışımı koyun üzerine dilimlenmiş muz ve tarçınlı cevizi serpiştirin. Üstüne tekrar irmikli karışımı koyun. En üste hindistancevizi rendesi serpiştirin. Buzdolabında dinlendirin ve soğuduktan sonra servis yapın.