5 Çorba kaşığı tereyağı (erimiş)
2 su bardağı un
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı herhangi bir reçel
Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışımdan yeteri kadar alıp, kızgın teflon tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım fiske fiske kabarmaya başladığında, altüst edip, diğer tarafını da pişirin, sonra bir tabağa alıp, tavaya ikinci pankeki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pankeki soğutmadan, üzerine tereyağı ve reçel sürün. Karışım bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fotoğraf "fato abla" tarafından gönderildi. 16.04.2019
|