4 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Elmaları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra bütün halde ince ince dilimleyip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Dilimlerin üzerine fırçayla balı yayın. Tarçını küçük bir süzgeç yardımıyla elmaların üzerine serpin. 120 derece fırında 1 saat pişirin ve ılındıktan sonra tüketin.
3 adet orta boy elma
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Elmaları incecik dilimleyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip, elma dilimlerini tek tek yerleştirin. Üstlerine bir fırça yardımıyla bal sürüp, tarçın serpiştirin. Fırını fanlı programda önceden 120 derecede ısıtmaya başlayın. Bir saat elma cipslerini ağır ağır pişirin. Ilık olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc186102
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2025
45 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet büyük boy elma
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
Elmaları iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan, çok ince halkalar halinde dilimleyin.
Ne kadar ince keserseniz cipsleriniz o kadar çıtır olur.
Küçük bir kapta bal, tarçın ve limon suyunu karıştırın.
Elma dilimlerini tek tek bal-tarçın karışımına bulayın ve yağlı kâğıt yerleştirilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
Fırını 100 dereceye ayarlayın.
Elmaları yaklaşık 1.5–2 saat boyunca kontrollü şekilde kurutun.
Yarı sürede dilimleri ters çevirin.
Fırından çıkan elma cipslerini oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.
Ballı tarçınlı elma cipslerini cam bir kavanozda saklayarak gün içinde hızlı ve sağlıklı atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
Yoğurt kaselerinde, granolalarda ya da tatlı tabaklarında da keyifle kullanılabilir.