Kısa URL: https://ml.md/lc43779
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2009
2,780 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
4 parça ızgaralık tavuk
1 çorba kaşığı zencefil
4 kaşık bal
1 baş ezilmiş sarımsak
1 fincan soya sosu
2 kaşık zeytinyağı.
Yapılışı
Bütün malzemeler ateş üzerinde ısıtılarak karıştırılır. Payreks kalıba etler yerleştirilir. Sos üzerine dökülür, ağzı kapatılarak 1 gece buzdolabında bekletilir. Yeneceği zaman fırına koyularak iyice kızartılır.
Fotoğraf "kristal avize" tarafından gönderildi. 25.06.2018
Kısa URL: https://ml.md/lc144298
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
494 defa indirildi / yazdırıldı
4 fileto tavuk göğsü
1 kaşık zeytinyağı
1 dal biberiye
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Ballı sos için:
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı un
2 kaşık bal
1 kaşık soya sosu
2 kaşık taze sıkılmış limon suyu
1 rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Fileto tavuklarınız deri ve kemiklerini ayıklayıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine zeytinyağını, biberiyeyi, sarımsağı ve karabiberi ekleyerek ovun ve marine edin. Daha sonra ızgaralık tavanızda bu tavukları harlı ateşte kızartın.
Başka bir sos tenceresine tereyağını eritmeye başlayın ve unu ekleyip kavurun. Ununuz hafifçe renklendiğinde üzerine balınızı, taze sıkılmış limon suyunuzu ve soya sosunuzu koyun. Hızlıca karıştırdıktan sonra ocağın altını kısın ve kaynatın. Sosunuz kıvama geldiğinde üzerine limon kabuğunu ve dağ kekiğini ekleyin. Daha sonra bu sosu tavuklarınızın üzerinde arkalı önlü gezdirin ve servis yapın.