Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Eskişehir Yemekleri > Bamya Çorbası (Eskişehir) (3 adet - 124,551 defa bakıldı)

Bamya Çorbası (Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bamya Çorbası (Eskişehir)

adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149227
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
433 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram kuru bamya
250 gram kuzu kuşbaşı
4 su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Toz kırmızı biber
Sıvı yağ
1 limonun suyu

İpe dizili kuru bamyaları bir bezin arasında ovalayıp tüylerinin dökülmesini sağlayın.
Tencerede suyu kaynatıp bamyaları içine ilave edin.
Limon suyunun yarısını da ilave edip bamyaları bu suda haşlayın.
Kuşbaşı etleri de ayrı bir tencerede haşlayın ve kenarda bekletin.
Haşlanan bamyaları ipinden çıkarıp bir kaseye alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanları ilave edin.
Salça, tuz ve kırmızı biberi de ekleyip güzelce kavurun ve altını kapatın.
Haşladığınız etlerin suyuna bamyaları ve limon suyunun kalanını ilave edin.
10 dakika kadar haşladıktan sonra etleri ve salçasoğanı ekleyin.
Hepsini bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanızı sıcak servis edin.



BAMYA ÇORBASI (Eskişehir)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73586
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
2,316 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

1 ip kuru ufak bamya (haşlanmış suyu süzülmüş ve ipi çıkarılmış)
1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
1 ince kıyılmış kuru soğan
1 tavuk budu
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Öncelikle altı su bardağı suda güzelce tavuk budunu haşlayın. Ayrı bir tencerede soğanı ve yağı koyup biraz soteleyin. Salçayı ilave edip, yaptığınız tavuk suyunu da ekleyerek bir taşım kaynatın. Yine içine lime lime ettiğiniz tavuk etini ve limon suyunu katarak kaynayınca bamyaları koyun. Tuzu ve biberi eksikse ilave edin. Biraz daha kaynatıp altını kapatın. Servis yaparken bir çorba kaşığı tereyağında kırmızı pul biberi, biraz soteleyip kâselere koyduğunuz çorbaların üzerine gezdirerek servis yapın.


Bamya Çorbası (Eskişehir)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31604
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,398 defa indirildi / yazdırıldı




Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bamyalar 1 peçete arasında ovulur. (Kenar kılçıklarının çıkması için) 1 tencere üzerine çıkacak kadar su konur. Bir tutam tuz atılıp yarım saat haşlanır. İplerinden sıyrılıp hazırlanır, kuşbaşından küçük doğranmış etlerde ayrı bir kapta haşlanır soğan yağda pembeleştirilir. Sulandırılmış salça ilave edilir, 1 taşım kaynatılıp et suyu dökülür kaynamaya başlayınca limon suyu dökülür. Haşlanmış bamya ve etlerde dökülür. Tuz koyup yarım saat pişirilir. Servise hazırlanır.

Not: Özellikle Sivrihisar’da yapılır. Özel günlerde ve düğün yemeklerinin sonunda içilir. Ağır bir yemeğin sindirimini kolaylaştırdığına inanılır.







Bamya Çorbası (Eskişehir) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(3 adet Bamya Çorbası (Eskişehir) 124,551 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort