Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kırşehir Yemekleri > Bamya Çorbası (Konya) (13 adet - 1,200,308 defa bakıldı)

Bamya Çorbası (Konya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bamya Çorbası (Konya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36222
Gönderme Tarihi: 05.May.2009
6,996 defa indirildi / yazdırıldı




½ su bardağı kuru çiçek bamya
25 gr. ½ limon dilimlenmiş
3 su bardağı su bamyaları haşlamak için
½ su bardağı kuyruk yağı (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 su bardağı koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı) 200 gr.
2 soğan çok ince kıyılmış
1 yemek kaşığı domates salçası (istenirse 3 kırmızı domates)
5 su bardağı et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı limon suyu

Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında yıkanır. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşlanır, ipleri çıkarılır. Tencereye et ve kuyruk yağı konularak kapağı kapatılır. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavurulur. Sadeyağı ve soğanları ilave edilir, soğanlar sararıncaya kadar kavurulur. Salçayı, (yazsa ince doğranmış domatesleri) koyulur, çevirilir. Suyu ilave edilir, kapak örtülür, etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynatılır, bu arada tuzu atılır. Suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamlanır. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyunu ilave edilir, kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al, bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişirilir.

Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.


ML® Bamya Çorbası için tıklayın




Bamya Çorbası (Konya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38643
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2009
6,344 defa indirildi / yazdırıldı




Konya Emniyet Müdürlüğü

250 gr kuşbaşı et
150 gr kuru bamya
3 soğan
2 kaşık margarin
1 limon
tuz
su ya da et suyu
1 kaşık salça

Kuru bamya limonlu suda hafif haşlanır, süzülür. Bir tencerede et bir miktar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. yağ ve ince doğranmış soğanlar konur. Kavrulur. Salça tuz limon, su (et suyu) ilave edilir. Su kaynamaya başlayınca haşlanmış bamyalar da konur. Özleşinceye kadar pişirilir. Suyu eksilirse sıcak su ilave edilir, sıcak sıcak servis yapılır.


ML® Düdüklüde Koruklu Bamya için tıklayın

ML® Düdüklüde Koruklu Bamya (görsel)



Bamya Çorbası (Konya)

aslıhan89
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.03.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc49211
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2010
4,694 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr kurutulmuş çiçek bamya
1 adet iri boy limon (veya koruk suyu veya nohut büyüklüğünde 2 adet limontuzu)
250-300 gr kuzu kuşbaşı eti (veya koyun eti) (neredeyse tavla zarı büyüklüğünde doğranmış olmalı)
25-30 gr tereyağı (taze kaymak da kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (yarım yemek kaşığı domates, yarım yemek kaşığı biber salçası da kullanabilirsiniz)
7-8 su bardağı et suyu ya da sıcak su
1 çay kaşığı tuz
2 adet nohut büyüklüğünde limon tuzu (veya 1 adet limonun suyu)

Bamyaları temiz bir bezin arasına alıp tüylerinin dökülmesi için ovun. Dörde böldüğünüz limonu ya da limon tuzunu koyduğunuz suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız iyice yumuşayan bamyanın suyunu süzüp iplerini çıkarın (bu işlem bamyanın sümüklenmesini engeller)
Eti ve tereyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe oturtun. Arada sırada karıştırarak et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 5-6 dakika kavurun.
İncecik kıydığınız soğanları ilave edip karıştırarak soğan sararıncaya kadar, 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
Salçayı ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Et iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirip tuzu atın.
Suyu azalmışsa su ilave edip bamyaları ve limon tuzunu (veya koruk suyu) yada limon suyunu aktarın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocağın altını kısın. Kısık ateşte, bamya iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servise sunun.



Bamya Çorbası (Konya)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc51614
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
4,491 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolu jet Magazin

150 gr kuru çiçek bamyası
100 gr dana kuşbaşı et
Acılı biber salçası
Tereyağı

Eritilen tereyağına acılı biber salçası eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından eti katılıp bir müddet daha kavrulur. Daha sonra haşlanmış olan bamyaları ve suyu konularak kaynamaya bırakılır. Et ve bamyalar yumuşadığında servis edilir.



Bamya Çorbası (Konya)

asıksurat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2016
Mesajlar: 31
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc122265
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2017
2,219 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

Mevsiminde çiçek halindeyken patlamadan toplanan bamyalar kurutulur, daha sonra iki bezin arasında ovulup temizlenir. Temizlenen bamyalar limonlu su ile haşlanır. Diğer tarafta yağlı kuzu eti soğanla kavrulup haşlanır. Salçası, bamyası ve koruk suyu eklenerek beraberce pişmeye bırakılır.


Fotoğraf "kalbur" tarafından gönderildi. 22.07.2018


Bamya Çorbası (Konya)

cimri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc135959
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2018
1,569 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr kurutulmuş çiçek bamya
100 gr yağlı kuzu eti
3 adet soğan
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı yağ
3 adet limon
Tuz

Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun, limonlu suda yıkayın.
Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın.
Eti küçük küpler şeklinde doğrayın.
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Soğan ve eti yağda kavurun.
Rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave edin.
Su ve tuz ekleyip kaynatın.
Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin.
Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.



Bamya Çorbası (Konya)

dodo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc141307
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
1,356 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

100 gram kuru bamya
250 gram kuzu veya dana kuşbaşı et
4 adet büyük kuru soğan
100 gram tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet limon suyu.
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Bamyayı öncelikle bir kevgir içinde elinizle hafifçe bastırıp karıştırarak dış kabuğundaki tüylerin dökülmesini sağlayın. Bamyayı bu şekilde temizledikten sonra kaynatıp biraz limon suyu eklediğiniz su içinde 20-25 dakika haşlayın. Haşlanan bamyayı çıkarıp süzün soğuduktan sonra ipi çekerek çıkarın.
Etleri önce harlı ateşte suyunu salana kadar çevirin. Ardından kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Etler pişerken soğanların kabuklarını soyup küçük küçük yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını eritip soğanları kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip kavurun. Sonra pişmiş eti ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca içine bamyaları ve limon suyunu koyun. (Limon suyunun hepsini birden eklemeyin çorbanın özelliği ekşi olması olsa da her damak tadına uygun olmayabilir o yüzden biraz kaynadıktan sonra tadına bakarak ekleme yapın.)
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. En son suyunu ve tuzunu ayarladıktan sonra çorbanız servise hazır olacaktır.



Bamya Çorbası (Konya)

peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc154804
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2020
528 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet büyük boy kuru soğan
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı domates salçası
300 gram dana eti
150 gram kurutulmuş çiçek bamya
1,5 litre su
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Dana etini küçük kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. İpe dizili olarak kurutulmuş çiçek bamyaları temiz bir bez içinde ovalayarak kıllarının dökülmesini sağlayın. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
Ayçiçek yağının yarısını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde kuşbaşı doğradığınız dana etini tencereye alın ve hafif bir renk alana kadar kavurun.
Kavrulmakta olan etlere çorbanın yapımında kullanacağınız suyu katın. Dana etlerini yumuşayana kadar pişirin. Et suyunun berrak olması için yüzeye çıkan et köpüklerini bir kevgir yardımıyla alın.
Kurutulmuş bamyaları ayrı bir tencerede üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ilavesiyle kısa bir süre haşlayın. Suyunu süzdüğünüz bamyaların iplerini çıkartın.
Haşlanan etleri bir kevgir yardımıyla çıkartarak temiz bir tabağa alın. Et suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
Büyük boy bir tencerede kalan ayçiçek yağını kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun.
Domates salçasını katıp kavurma işlemini 2-3 dakika kadar sürdürün. Haşlanmış kuşbaşı dana etlerini ilave edin ve soğanlarla birlikte kavurun.
Yaklaşık bir litre kalan süzdüğünüz et suyunu tencereye aktarın. Kaynamaya başlayan et suyuna kısa bir süre haşladığınız çiçek bamyaları katın.
Tuz ve taze sıkılmış limon suyunu kattığınız etli bamya çorbasını kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirdikten sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Kurutulmuş çiçek bamya kullanmanız çorbanın lezzetini arttıracaktır ancak arzuya göre küçük boy ve ayıklanmış dondurulmuş ya da taze bamya da kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirme işlemi, etlerin haşlanma ve çorbanın yapım süresini kısaltacaktır.



Bamya Çorbası (Konya)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174725
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı




300 g kuru küçük bamya (çiçek bamya)
200 g kuşbaşı et (kuzu)
2 yemek kaşığı sadeyağ
3 yemek kaşığı kuyruk yağı
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 litre su
2-3 adet limon
Yarım yemek kaşığı salça

Konya bamya çorbası mevsiminde toplanmış ve kurutulmuş çiçek bamya kullanılarak yapılır. Bamyalar tüylü bir yapıya sahip olduğu için pişirme öncesinde temiz bir bez ile ovalanarak tüylerinden arındırılır ve limonlu suyun içinde yumuşayana kadar haşlanır.
Başka bir tarafta bir tencerede kuyruk yağı kavrulur. Yağ biraz kavrulduktan sonra kuzu kuşbaşı etler ilave edilir. Etler kavrulduktan sonra ince kıyılmış soğan eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavurma işlemi devam eder.
Bamyalar haşlama suyu ile birlikte bu karışıma eklenir. Çorba iyice kaynatılır ve lezzetini alması için 3-4 saat bekletilir. Servis yapılmadan önce tekrar kaynatılır.



Kuru Bamya Çorbası (Konya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172232
Gönderme Tarihi: 23.May.2023
204 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

60 g kuru çiçek bamya
2 adet limonun suyu
30 g tereyağı veya sadeyağ
250 g yağlı kuşbaşı kuzu but eti
80 g kuşbaşı kuzu kuyruk yağı
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
70 g domates salçası
1.4 litre et suyu veya su, kaynar

Bamyaları, ipe dizili haldeyken bir bez arasında iyice ovuşturun ve üstlerindeki tüylerin dökülmesini sağlayın.
Ardından bamyaları geniş bir kaba koyarak üstünü geçecek kadar kaynar su dökün ve 1 limonun suyunu sıkıp bekletin. Suyun içinde bamyaları iplerinden çekerek çıkartın.
Tencereye yağı, eti ve kuyruk yağını koyun, kapağını kapatın. Et bıraktığı suyu çekip yağı çıkıncaya kadar arada bir karıştırarak kavurun. Soğanı ilave ederek pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip 20 saniye daha kavurun. Kaynar et suyunu da ekleyerek et yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa kaynar su ilave edin.
Bamyayı sudan çıkarın, süzün ve tekrar sudan geçirdikten sonra 1 adet limonun suyuyla birlikte kaynayan ete ilave edin.
Kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe alın. Bamya yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika pişirdikten sonra servis edin.

Not: Yazın salça yerine 2-3 adet domatesi doğrayıp kavurarak koyabilirsiniz. Mevsiminde limon suyu yerine koruk suyu (ham üzüm suyu) kullanabilirseniz daha da lezzetli olur. Acılı ve ekşili kuru bamya çorbası dervişler diyarı Konya’daki düğün yemeklerinin vazgeçilmezidir. Körpeyken toplanan minik çiçek bamyalar iplere dizilerek kurutulur, bir ip dizisi bir tencere çorba için denk olacak şekilde ayarlanır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.10.2023


Bamya Çorbası (Konya)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180764
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
95 defa indirildi / yazdırıldı




Mehmet Alakır

Bamya çorbası Konya'da çiçek bamyadan yapılır. Diğer bamyalar kullanılmaz. Bamya çorbasındaki et kesinlikle kuzu etinden yapılır. Soğan bol olur.
Çiçek bamyalar ilk olarak dövülür. Bunun nedeni de küçük parçalarından ayrılarak tane tane olması sağlanır.
Bamyalar daha sonra ateşte ütülür. Ütülen bamyalar haşlanarak iplerinden ayrılır.
Başka tarafta ise kuzu eti kavrulur. Etin içine soğan ve salça ilave edilir. Daha sonra da su konulur.
Etler pişene kadar suyun içerisine bamya, soğan ve salça özleşir. Bamyanın en büyük özelliği ise ekşi olarak yenilmesidir.
Ekşiyi de kendimiz hazırlarız. İçine ilave ettiğimizde doyurucu ve iştah açan bir özelliğe sahip olur. Bamya çorbasının olmazsa olmazı ekşidir. Limon tuzu olmazsa olmazdır.



Bamya Çorbası (Konya)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179215
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr kuru bamya
100 gr yağlı kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 orta boy soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı limon tuzu
Yarım limon suyu

Öncelikle bamyayı delikli de sürterek tüylerini tozunu temizliyoruz. Güzelce yıkayıp tencerede limon tuzu atıp haşlıyoruz. Bamyalar iyice açılınca süzüp iplerinden çıkarıyoruz. Büyük bir tencerede etlerimizi, iri doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavuralım. Suyunu dökelim kaynayınca bamyaları ilave edelim. Özleşene kadar pişirelim. Çorbamız hazır.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 01.11.2024


Kuru Bamya Çorbası (Konya)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180637
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

100 gram kurutulmuş çiçek bamya
300 gram kuşbaşı kuzu eti
6 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet limon
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
2 su bardağı kaynar su

Kuru bamya çorbası yapımında ilk olarak, kuru bamyalar bir tel süzgeçte hafif ateşe tutulur.
Süzgeç, ateşe değdirilmeden el hareketleriyle sallanarak bamyaların üzerindeki tüylerin temizlenmesi sağlanır.
Ardından çelik bir tencereye kuzu etleri konur ve etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Bu arada, ayrı bir tencerede bamyalar kaynar suya konarak haşlanır.
Kuzu etlerinin üzerine zeytinyağı, ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenip 2-3 dakika kavrulur.
Ardından salçalar ve tereyağı da ilave edilerek karışıma lezzet katılır.
Yumuşayan bamyalar haşlama işlemi tamamlanınca süzülüp, kısa süre soğuk suya alınarak şoklanır.
Tekrar süzülen bamyalar, et karışımının olduğu tencereye eklenir.
Çorba, tüm malzemeler iyice pişene kadar bir süre daha kaynatıldıktan sonra servise hazır hale gelir.







Bamya Çorbası (Konya) Tarifleri Kırşehir Yemekleri



(13 adet Bamya Çorbası (Konya) 1,200,308 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort