|
|
Bamya Çorbası |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84589
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
1,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aylin Türkşen
1 çay bardağı kuru çiçek bamya (25 gr)
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 acı kuru süs biberi
Yarım limonun suyu
6 su bardağı sıcak tavuk suyu
250-300 gr az haşlanmış tavuk eti
Karabiber ve tuz (ağız tadına uygun ölçülerde)
Kuru bamyanın tüylerinin ağza gelmesini engellemek için önce kuru olarak, ipleri üzerindeyken tencerede tütsülemek gerekiyor. Yakmadan, baharat ısıtır gibi kısık ateşte tencere içinde çevirin. Ardından bir bezin arasına koyup iki el arasında sürtün ve tüylerinin dökülmesini sağlayın.
Bamyaları tencereye alın, üzerilerini kapatacak kadar su ve sirkeyi ekleyin. Yüksek ateşte suyu kaynatın, sonra altını en kısık ısıya getirip tencerenin kapağını hafif aralıklı tutarak 15 dakika pişirin. Soğuk sudan geçirip iplerini çıkarın.
Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanı ekleyin ve saydamlaşana dek çevirin. Unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. Domates salçasını da ilave edin ve 1-2 dakika karıştırın. Tencereye sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş dökün, karıştırarak un ve salça topaklanmadan homojenize olmasını sağlayın. 2-3 kuru acı süs biberini, bamyaları, didiklediğiniz tavuk parçalarını, limon suyunu, karabiber ve tuzu da dahil edin.
Çorba kaynamaya başladığında ocak ısısını en düşüğe getirin, tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Limonla birlikte servis edin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.11.2024
|
Bamya Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62008
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2011
2,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
250 gr çiçek bamya (kurutulup iplere dizilmiş)
250-300 gr kuşbaşı kuzu eti
50 gr tereyağı (taze kaymak da kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
8-10 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 salkım koruk (1 kahve fincanı koruk suyu da kullanabilirsiniz)
Bamyaları temiz bir bezin arasına alıp tüylerinin dökülmesi için ovun. Tuz koyduğunuz suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız bamyanın suyunu süzüp iplerini çıkarın
Eti ve tereyağını orta boy bir tencereye koyup tencerenin kapağını kapatın. Arada sırada karıştırarak et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 5-6 dakika kavurun.
İncecik kıydığınız soğanları ilave edip karıştırarak soğan sararıncaya kadar, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Et iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirip tuzu atın.
Bamyaları ve korukları da üzerine aktarın (koruk suyu da kullanabilirsiniz) kaynayıncaya kadar pişirip ocağın altını kısın.
Kısık ateşte, bamya iyice yumuşayıncaya kadar, 20-30 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servise sunun.
|
|
Bamya Çorbası Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|